HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bankkártya-leolvasók 3D nyomtatással?

ferenck 2014.03.24. 08:30

Az egyik információbiztonsági blog arról számolt be, hogy több cyberbűnözéssel kapcsolatba hozható fórumon egy gripper nevű felhasználó/csoport bankkártya-leolvasókat és megtrükközött PoS (Point of Sale) terminálokat kínál eladásra.

A forrás szerint egy Moszkvában, Dél-Afrikában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is jelenlévő bűnözői csoport olvasók és terminálok 3D nyomtatással, nagymennyiségben történő gyártását tervezi, amiről saját maguk írtak. Az amerikai VerifOne gyártó Verix Vx510, 670, 810 Duet terminálmodelljeiről van szó. A Kínában nyomtatott „termékeket” a világ bármely pontjára kiszállítják, a hét minden napján, napi 24 órában „terméktámogatást” nyújtanak. Ha pedig valaki otthon akarja kinyomtatni a leolvasót, a megrendelőnek online elérhetővé, letölthetővé teszik a fájlokat.

atm.jpg

Esetükben a 3D nyomtatás azért előnyös, mert a tervrajz könnyen módosítható, és teljesen új is tesztelhető. Ha egy leolvasót azonosítottak a hatóságok, gyorsan helyettesíteni tudják egy másikkal.

Az első 3D nyomtatott leolvasókkal történt csalásról tavaly számolt be a világsajtó. Román bűnözők követték el Sydneyben és környékén, a 15 automatából kivett 100 ezer ausztrál dollárral többezer személyt károsítottak meg.

A queenslandi rendőrség alábbi videója tanácsokat ad, hogy mikre vigyázzunk pénzfelvétel közben.

Címkék: biztonság bűnüldözés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr555875379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása