HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Adatközpontok és 3D nyomtatás

ferenck 2014.03.18. 08:30

Az infokommunikációs technológiák fejlődésével egyre nagyobb, lassan már kezelhetetlen mértékű adat generálódik (Big Data jelenség stb.). A folyamat következményeként az adatközpontokat is nehezebb üzemeltetni; rugalmasabb és biztonságosabb új megoldásokra lenne szükség.

Az egyik lehetőség, a szoftverrel vezérelt adatközpont („adatközpont 2.0”) technológia élenjárója, az arizonai Phoenix-központú IO 3D nyomtatással próbálja orvosolni a problémát: „adatközpont modulokról” (IO.Anywhere) – például az áramellátást, hűtőrendszert támogató számítógépes berendezéseket tartalmazó masszív és bonyolult konténerekről – készítenek prototípusokat.

data1.jpg

Olcsó és gyors szállítási rendszer felépítése a cél. A kivitelezésben – prototípusok tervezésében, tesztelésében és a terv átdolgozásában – kulcsszerep jut a 3D nyomtatásnak. A korábbi módszer hosszabb és drágább volt, egyszerű részek prototípusa is 3-400 dollárba került, és mivel a munkát külsős cég végezte, akár két-három hétig is várhattak az eredményre. Additív gyártással a költségek egy-két dollárra csökkentek, a helyben elvégzett munka mindössze néhány óráig tart. Ha közben valahol elrontják, azonnal visszaülhetnek a tervezőasztalhoz, és módosítják a designt, vagy újat készítenek.

data2.jpg

Úgy tűnik, nemcsak a jelenlegi adatközpont-paradigma elavult, hanem bővíteni kell a központok felépítéséhez alkalmazott technológiák körét is. Az újításokban élenjáró IO MakerBot gépeket használ.

Címkék: biztonság gazdaság alkalmazások MakerBot gyors prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr525866539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása