HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Radarszkenner érzékeli a nyomtatott fegyvereket

ferenck 2014.03.04. 08:30

Amióta Cody Wilson megismertette a világgal a Liberatort, egyre gyakrabban merülnek fel nyomtatott fegyverekkel kapcsolatos biztonsági kérdések. Például azért, mert a hagyományos fémdetektorok nem érzékelik a műanyagpisztolyokat stb.

radar1.jpg

A biztonsági megoldásokkal, szkennerekkel, detektorokkal foglalkozó angol Radio Physics Solutions partnere, a Manchesteri Egyetem fejlesztésének kereskedelmi forgalmazásával igyekszik megoldani a problémát. Nyomtatott fegyvereket, elrejtett bombákat – elsőként a világon – egyaránt érzékelő radarszkennerük forradalmasíthatja repülőterek, bevásárlóközpontok, forgalmi csomópontok, stadionok biztonságtechnológiáját. A készülék valós időben végzi munkáját, amelyhez radarhullámokat és mesterségesintelligencia-megoldásokat használ. Gyorsan dolgozik, és ha valami gyanúsat talál, azonnal értesíti az illetékes hatóságokat.

A 25 méteres távolságig működő készülék lényegében radar- és MI-rendszer kombinációja. Ha veszélyt észlel, a tárgyra vonatkozó adatokat a számítógép korábbi információkkal hasonlítja össze, majd működtetőjének továbbítja a képet, amelyen speciális kurzor emeli ki a gyanús részeket. Eleget tesz a privacy követelményeknek: a képen személy nem, csak a róla visszaverődő radarjelek láthatók.

radar2.jpg

Két prototípus készült el: a mobilhasználatra szánt kézi és egy, ellenőrzőpontok és járművek monitorozására alkalmas statikus. Mindkettő hordozható és elemmel működik. Álcázva és álcázás nélkül is működnek.

A Radio Physics Solutions a Syndicate Room platformon crowdfunding kampányt indított a további fejlesztések támogatására.

Címkék: biztonság fegyver innovátorok crowdfunding

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr545841873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása