HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D tömegtermelés egy új Sculpteo szoftverrel

ferenck 2014.01.31. 08:30

A francia Sculpteo az eddig főként gyors prototípuskészítésre, egyedi darabok előállítására használt 3D nyomtatás tömegtermeléssé válását elősegítő megoldást kínál. A Batch Control (Kötegkontroll) ugyanis lehetővé teszi, hogy a felhasználó jobban ellenőrizze többtételes rendeléseinek minőségét, árazást. Több egységből álló nagy tételek, például 149 játékmaci vagy 77 csavar stb. megrendelésekor akár 35 százalékot is spórolhatunk.

A szoftver a következőképpen működik: feltöltünk egy 3D fájlt, közvetlenül a böngészőből változtatunk a méretén és terjedelmén. A megrendelést a printeren belül vizualizáljuk, módosításkor össze tudjuk hasonlítani a darabonkénti egységár módosulását, ellenőrzés alatt tartjuk a rétegek kinyomtatását. Mindezt természetesen valós időben tesszük.

sculpteo.jpg

A három kivitelezés móddal, két felbontási szinttel, tizenegy lehetséges színnel a user elég szabad kezet kap a darabok személyre szabásához. A legolcsóbb árhoz a program automatikusan rendezi el a tárgyakat, így optimalizálva a nyomtatási területet. Ha üres teret látunk, illusztrációkkal szolgál a tér – nem feltétlenül pluszköltséggel járó – kitöltéséről.    

„Több objektum közvetlenül a honlapunkon történő megrendelésével a 3D nyomtatás valóban gyártómegoldás lesz. Nagy mennyiségek költséghatékony megrendelésével és megvásárlásával, a Sculpteo szoftverével a technológia túlnő prototípusokon, egyedi megrendeléseken. Tömegtermeléssé válik” – nyilatkozta Clement Moreau, a cég társalapítója.

Címkék: szoftver innovátorok tömegtermelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr955740053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása