HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott fegyverrészek az amerikai hadseregnek

ferenck 2014.01.30. 11:30

Az Egyesült Államok hadserege évek óta él az additív gyártás adta lehetőségekkel. Nem meglepő módon 2014-ben az eddigieknél is nagyobb mértékben kívánják hasznosítani a technológiát.

A New Jersey állambeli katonai kutató- és gyártólétesítmény, a Picatinny Arzenál szakemberei 3D technológiákat használva készítenek hadi elektronikai eszközüket, fegyveralkatrészeket, kiképzéshez modelleket – közvetlenül páncélra printelt antennát, szenzorokat fegyverbe és ruhába, pilóta nélküli repülőgép (UAV) szárnyát. A nyomtatás egyben a kütyü beágyazása is, a két munkafolyamatot nem külön-külön kell elvégezni. A tintasugaras nyomtatáshoz hasonló módszerük lényege, hogy a „tinta”, például az ezüst jól vezeti az áramot, tehát elektronikus dolgok is készíthetők vele. Például ezüst nanorészecskékből álló rádióantennát hajlítható poliamid alapra printelve ágyaznak be egy sisakba.

arsenal.jpg

A kutatók szerint a technológia egyértelműen környezetbarátabb és hatékonyabb a hagyományos gyártómegoldásoknál. Ezek az elektronikai termékek kisebbek, könnyebbek, kevesebb az anyagveszteség.

Bíznak benne, hogy hamarosan egyetlen géppel teljes fegyverrendszereket nyomtatnak és szerelnek össze.

Címkék: repülő szenzor hadügy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr895739730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása