HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Materialise videó 2013-ról

ferenck 2014.01.30. 08:30

Az 1990-ben alapított, leuveni székhelyű Materialise a Benelux-országok első gyors prototípuskészítés-szolgáltatójaként kezdte. Már akkoriban komoly kutatásfejlesztési tevékenységet is folytattak, elsősorban a gépekre történő adatátvitellel foglalkoztak.

1991-ben fejlesztették a Mimics, 1992-ben pedig a Magics szoftver első változatát. A Mimics 3D tervezéshez és modellezéshez használt képfeldolgozó program, egymásra halmozott 2D-s képadatokból hoz létre 3D modelleket. A Magics CAD adatokat exportál nyomtatható .stl formátumba.

materialise_1.jpg

A cég mérnökei találták ki az úgynevezett „mamut sztereolitográfiát.” Lényege, hogy akár kétméteres modelleket is fel lehessen építeni egyetlen darabban. A legnagyobb mamutnyomtató építési felülete 2100x700x800 milliméter.

Az évek során nemzetközi nagyvállalattá fejlődött, Európa mellett az amerikai kontinensen (Egyesült Államok, Kanada, Venezuela) és a Távol-Keleten is jelenlévő Materialise különféle technológiákkal szerteágazó szektorokban (autógép-gyártás, egészségügy, fogyasztási cikkek, divat, művészet és szórakozás stb.) nyújt szolgáltatásokat.

Az alábbi videó a cég tavalyi évét foglalja össze.

Címkék: szolgáltatások cégek Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr415739386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása