Az eindhoveni TNO technológiai kutatócéggel két éve együttműködő, vezető olasz tésztagyártó Barilla pár éven belül minden éttermet ételnyomtatóval szeretne ellátni. A vendégek néhány perc alatt a helyszínen printelhetnék ski saját tervezésű tésztájukat.
A TNO több eindhoveni étteremben tesztelt kísérleti ételnyomtatókat. Bíznak benne, hogy megoldásaikat hamarosan nemzetközi szinten is megismerik, és a printerek pár éven belül tömegtermékké válnak.
A Barilla elsősorban a gépek lassúsága miatt aggódik. Két percenként 15-20 tésztadarab nyomtatása a – TNO szerint kivitelezhető – cél. Elvileg különféle formák printelhetők, akár otthon is megtervezhetjük őket, majd a pendrive-ot bedugjuk az éttermi gépbe, és elkészül az óhajunk szerinti paszta.
Az olasz céget leginkább a „tésztapatronok” érdeklik, az ételnyomtatóknál is nagyobb piaci potenciált látnak bennük.