HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyerekkönyv a 3D nyomtatásról

ferenck 2013.12.31. 08:30

A robotokkal és más elektronikus szerkezetekkel foglalkozó, „tárgyakat életre keltő” ipari terméktervező, Carla Diana megírta az első gyerekkönyvet a 3D nyomtatásról.

leo4.jpg

Főhőse Leo, a Maker Herceg Brooklynt járja be a szerzővel, közben pedig elmagyarázza a technológiát. Leo egyébként robot, akárcsak a fémet nyomtató Hi-Ho és a többiek (Sinclair, NiXie, Alic3-D stb.). Mindegyiknek megvan a maga specialitása. „Én tervezek, te nyomtatsz, és együtt csináljuk” – nagyjából ez az alapkoncepció. A könyv szereplői által készített tárgyak megtalálhatók a Thingiverse-en, de a Leo The Prince Maker oldaláról is letölthetők és kinyomtathatók.

leo3.jpgleo2.jpgleo1.jpg

„A könyv a 3D nyomtatásban rejlő potenciált szemlélteti: új tárgyakat hoz az életünkbe, lehetővé teszi, hogy alkotóvá váljunk. Azzal, hogy ezeket a gondolatokat megismertetjük a gyerekekkel, jövő-nagykövetek indulását egyengetjük” – nyilatkozta a szerző.

Címkék: oktatás robot DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr345698729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása