HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Műanyag Bank

ferenck 2013.12.19. 08:30

A különféle területek szakértőiből alakult nemzetközi szervezet, a Plastic Bank célja a műanyaghulladék döbbenetes méretű környezetszennyezésének megfékezése. Egy szám: az évente gyártott 300 millió műanyagalapú termékből 7 millió köt ki az óceánokban, ahol évek alatt bomlanak le, folyamatosan rongálva az életminőséget, veszélyeztetve állat- és növényvilágot. Az Indiegogo-n gyűjtöttek támogatást, a szerény 20 ezer dollár hamar összejött.

plasticbank.jpg

A Plastic Bank a hulladék újrahasznosításában gondolkozik. Nyersanyagként tekint rá, a munkához 3D nyomtatóközpontokat tervez felállítani. A műanyagszemét fizetőeszközként működne – gyűjtenék, összeszedéséért munkaeszközök, oktatás, képzés, 3D printing szolgáltatások stb. járnának cserébe. Az óceánok kitüntetett terepek, de máshol is akad bőven tennivaló. A probléma által leginkább érintett szegényebb országok különösen profitálhatnak a kezdeményezésből.

A projektben a terület egyik legnagyobb szaktekintélye, Mike Biddle, a műanyag újrahasznosítására 30 lépésből álló folyamatot és rendszert kidolgozó, szabadalmaztató mérnök is részt vesz.

Az első újrahasznosító létesítményt jövőre, Limában nyit. Peru azért fontos, mert a dél-amerikai országban a műanyag-hulladék mindössze két százalékát hasznosítják.

Címkék: újrahasznosítás műanyag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr765695356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása