HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mérgező füstök?

ferenck 2013.12.16. 11:30

Júliusban a Science Directen jelent meg egy, a 3D nyomtatás potenciális veszélyeiről szóló tanulmány. A szerzők pisztolyok helyett arról elmélkedtek, hogy, ha szellőzés nélküli helyiségben, több gépen szimultán nyomtatnak ABS-szel, a levegőbe kerülő ultravékony részecskék nagyon kis mértékben, de mérgező hatásúak lehetnek. (Azt is kimutatták, hogy a PLA-nek valószínűleg nincs ilyen hatása.)

noxious1.jpg

Malcolm Langille, kanadai szoftverfejlesztő érdekes megoldást, egyfajta „kipufogó-rendszert” javasol, ami egyesek szerint ronthatja a nyomtatás minőségét, mások szerint viszont a mérgezésveszély annyira minimális, hogy eleve nem kell foglalkozni vele.

noxious2.jpg

Egy kérdés mindenképpen felmerül: a gyártóknak szellőztető, filterező rendszert is be kell majd építeniük nyomtatóikba? Vagy egyszerűen csak kicsit kell jobban odafigyelni? Egyébként még az sem biztos, hogy ha öt gépen printelnek ABS-szel, veszélyesebb a környezetre, mint például egy légzésszabályozó elkészítése.

Címkék: ABS nyomtatóanyagok környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr805692780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása