HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nemzetközi drónverseny a vadon élő állatokért

ferenck 2013.12.10. 08:30

Az egykori kasmíri királyi családból származó, Washingtonban élő Aliyah Pandolfi hercegnő – a Kareem Alapítvány humanitárius szervezet igazgatója – által alapított Wildlife Conservation UAV Challenge (wcUAVc) partneri szerződést kötött a 3D nyomtatás egyik meghatározó szereplőjével, a Solid Concepts-szel. Közösen hirdettek meg egy nemzetközi drónversenyt. A verseny keretében diákok modern és olcsó vezető nélküli légi járműveket (UAV, unmanned aerial vehicle) fejlesztenek. A drónok Afrika nemzeti parkjaiban figyelnek majd mindenféle emberi aktivitást, és figyelmeztetik a parkőröket, ha gyanús tevékenységet észlelnek. A cél egyértelműen az orvvadászat megakadályozása. Megfelelő képalkotó és más algoritmusokkal mindenféle mozgás időben nyomon követhető. Mivel a parkok anyagi forrásai szűkösek, a drónok felbecsülhetetlen szolgálatot tehetnek.

uav2.jpg

Aliyah osztja a Solid Concepts véleményét a 3D nyomtatásról – a technológia más területeken is csökkentette a gyártási költségeket, és bíznak benne, hogy UAV-k létrehozásánál sem lesz másként.

A verseny legnagyobb kihívása, hogy a drónokat könnyen lehessen kezelni, hosszú ideig tudjanak repülni, karbantartásukkal pedig ne kelljen sokat bíbelődni. Afrikai tapasztalatok alapján a járgányokat cserélhető alkatrészekből építik. Egy átlagos drón előállítása 15 ezer dollár körüli összegbe kerül, de kamerával, földi irányító berendezéssel, tréningekkel együtt a költségek elérik a 23 ezret is.

uav1.jpg

3D technológiákkal olcsóbban kijönnek, ráadásul az UAV-k könnyebbek, de egyben (szerkezetileg) szilárdabbak is lesznek. A Solid Concepstnek van gyakorlata a szakterületen. Szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) készítettek már üzemanyag-tartályokat – a műanyag részeket ráolvasztásos (FDM) eljárással, a fém-összetevőket közvetlen metál lézer szinterezéssel (DMLS) állították elő.

Eddig amerikai, ausztrál, brit, dél-afrikai, dél-koreai, holland, indiai, izraeli, kanadai, kenyai, mexikói, német, olasz, román, spanyol, thai, tunéziai, uruguayi és új-zélandi diákok, barkácsolók, feltalálók és vállalkozók jelezték részvételi szándékukat. Jelentkezni itt lehet, január 31. a határidő.

Címkék: természet drónok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr225683429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása