HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bővülő eszközpark, bővülő lehetőségek

ferenck 2013.12.04. 08:30

A 3D nyomtatás az egyik legdinamikusabban fejlődő gyártó- és információtechnológiai terület. A folyamatos növekedést, az eszközpark és a lehetőségek bővülését jól szemlélteti, hogy lassan már naponta jelennek meg új printerek, terjednek a szkennerek, egyre több nyomtatóanyaggal kísérleteznek, szakáruházak nyílnak meg, miközben a szoftverfronton sincs megállás.

November hónap és december első napjai is e tendenciát igazolták.

ujitasok5.jpg

A brit Replicator Warehouse a 349 fontos, egyszerűen kezelhető, moduláris R-360 printerre gyűjt Kickstarter-támogatást, ausztrál és kínai designerek a formabontó Rapid One-nal rukkoltak elő, a Brisbane-székhelyű Cartesian EX1-ével a jövőben áramkörök is készíthetők. A brooklyni Pensa Labs desktop DIWire Bendere meghajlítja a fémeket, műanyagokat stb. A Makism 3D Wideboy-a dupla extruderrel működik. A holland Leapfrog Xeed-je beépített tablettel megy, az Airwolf 3D AW3D HD-je masszív desktop gép. A brit CEL Roboxa „dobozba zárt robot”, és megjelent a Solidoodle 4-es sorszámú új darabja is. Az iparág óriása, a 3D Systems a hónap végén jelentette be a ProJet 4500-at. A RepRap (http://reprappro.net) pedig december 2-án jött ki új „önreplikáló” csomagjával, a híres rovarkutatóról elnevezett Ormerod-dal.

ujitasok1.jpg

A 3D Systems bemutatta első szkennerét is, a 399 dolláros Sense 3D-t, a MatterPort kaliforniai startup a szkennelést segítő kamerát fejlesztett, és megjelent a full colour brit Cubik desktop szkenner és a „3D szkennert mindenkinek” szlogennel kampányoló Robocular is.

ujitasok3.jpg

A General Electric „hidegpermet” nevű új additív gyrtótechnológiát dolgozott ki, míg a Dél-Kaliforniai Egyetemen több anyagból álló tárgyakat perceken belüli nyomtatására fejlesztettek eljárást.

ujitasok4.jpg

Az Apple felvásárolta a Kinect mögötti egyik céget, az izraeli PrimeSense-t. A HP viszont nem felvásárlással, hanem gépfejlesztéssel akar betörni a piacra. A 3D modellek egyik piactere, a Sculpteoval együttműködő CGTrader eközben újabb szolgáltatásokat vezetett be. Az AMINIMAL Studio interaktív 3D designkészletet (és platformot) fejleszt.

ujitasok2.jpg

A Deutsche Telekom online 3D printing áruházat indít – a Fabplace-nek egyelőre a bétaváltozata érhető el. A MakerBot Bostonban is nyitott egyet, miközben a mexikói Hermosillo az ország első 3D printing shopjának ad otthont. Berlin is debütált, a Botspot áruház valószínűleg Németország legnagyobb választékát kínálja.

Címkék: trendek szoftver szolgáltatások nyomtatók 3D szkenner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr475673666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása