HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Két keréken egyensúlyozó robot

ferenck 2013.10.31. 08:30

Részben 3D nyomtatással készült, különös robotról számolt be teremtője, Jose Julio (jjdrones) spanyol hobbifejlesztő. A két keréken egyensúlyozó, szórakoztató küllemű B-Robot a legendás SegWay készülékekre – az ember helyváltoztatását segítő önegyensúlyozó elektromos meghajtású készülékekre – emlékeztet.

brobot3.jpg

Az Arduino platformon programozott gép wifin keresztül, okostelefonról és tabletről irányítható. Jön, megy, megfordul, észleli az akadályokat, ha pedig elesik, rögtön fel is áll utána. Jose több szenzort (giroszkóp, gyorsulásérzékelő, akadálydetektáló stb.) és magnetométert épített bele. Mivel nyílt forráskódú, a könyvtárak és a 3D tervrajzok ingyen letölthetők, amelyek alapján az érdeklődők elkészíthetik saját robotjukat.

brobot2.jpg

Jose OpenSCAD-ban tervezte a nyomtatható részeket: keretet, kerekeket, robottestet stb. A printeléshez RepRap-alapú Prusia i3 gépet épített át. Elégedett az eredménnyel.

Címkék: csináld magad robot open source

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr65606676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása