HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szoftver kezdő nyomtatóknak

ferenck 2023.09.05. 08:00

Kezdőknek nagyon fontos, hogy első nyomtatásaikhoz ne bonyolult, nehezen kezelhető szoftvereket használjanak, amelyeknek már a használati utasítását sem értik.

A 3D printer kezelésére fejlesztett, nyílt forrású és minden operációs rendszeren (Windows, Mac, Linux, Android, iOS) működő AstroPrint szoftverplatformot főként kezdőknek találták ki, de természetesen mások, főként kis- és középvállalatok is használhatják. Eleve úgy tervezték, hogy a nyomtatás közbeni bonyodalmakat elkerüljük, persze ez nem mindig sikerül.

Mivel teljesen felhőszámítás-alapú, a printelést bárhonnan, bármilyen eszközről levezényelhetjük, lényeg, hogy legyen internetkapcsolatunk. A mobilváltozatok a Google Play-ben és az Apple Store-ban szerezhetők be.

3dnyomtatas_astriprint.jpg

Terveinket főként a Thingiverse, a MyMiniFactory és CAD szoftverek jóvoltából közvetlenül a platformra importálhatjuk. A CAD szoftverekben érintett 3D Slash-sel az AstroPrint mögötti cég 2015-ben stratégiai partnerségre lépett, az együttműködés eredményeként a platform nagyon felhasználóbarát, például az stl-fájlok használatát is ez a partnerség könnyítette meg.

Az első változat 2015-ben jelent meg, a mostani három verzióban szerezhető be; a céget 2021-ben felvásárolta a BCN3D.

Az első teljesen ingyenes, a felhasználó egy gigabájtnyi 3D modellt tárolhat a felhőkönyvtárban, a böngészőből közvetlenül online vághat ki fájlokat, mobil appról indíthatja a nyomtatást, távolról figyelheti a folyamatot, szabványelemzéseket kaphat. A csomag két printerben maximalizálja az ingyen használható gépek számát. Ez a verzió különösen ajánlott kezdőknek, a technológiával ismerkedőknek.

A második verzió tapasztaltabbaknak való, a havi előfizetés 9,90 dollár. Print várakozáslistát állíthatunk össze, probléma esetén elsőbbségi e-mailtámogatást kapunk.

Az üzleti és professzionális csomag korlátlan hozzáférést biztosít bárhonnan, bármennyi printernek. Az adatok és az elemzések átfogóbbak, szakszerűek, és ha baj van, telefonon kapunk segítséget.

Címkék: szoftver open source

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr118204187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása