HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatás márványporral

ferenck 2013.10.22. 11:30

A márvány az ókor óta használt építőanyag. Egyre nagyobb problémát jelent, hogy a felhasználás során az eredeti tömeg 25 százaléka nagyon finom por formájában vész kárba, ami a mezőgazdaságot és egészségünket egyaránt veszélyeztető komoly környezetszennyezéssel jár.

marvany1.png

Az iparági tömegtermelés egyik központjában, az olasz Lazio tartomány déli részén lévő Coreno Ausonio márványbányái környékén alakult meg az anyag természetbarát hasznosítására megoldásokat kereső 3D Marble-Eco Design.

marvany2.jpg

Az ott kitermelt márvány átlagos sűrűsége köbcentiméterenként 2,7015 gramm, ami teljes egészében kalcium-karbonát (a mészkő fő összetevője). Elektron mikroszkópos szkennelés kimutatta, hogy a porrészecskék mérete néhány tucat nanométertől 150 mikronig terjed. A 3D Marble-Eco Design e részecskék fényérzékeny polimerrel történő összekeverésére dolgozott ki eljárást és egyben egy új 3D nyomtatóanyagot. Az anyaghoz speciális, szálhúzásos (FFF) printert is fejlesztettek. Projektjük a márványpor hatékonyabb és környezetkímélőbb hasznosítására összpontosít, amelyben a 3D nyomtatásnak központi szerep jut.

Címkék: környezetvédelem polimer környezetbarát technológiák márványpor

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr85591378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reggie 2013.10.23. 15:17:00

Csak epp a 3D nyomtatason ront jelentosen a marvanypor. Igy az elkeszult mintak feluleti hibai sokkal nagyobbak lesznek. Inkabb fogkrembe kevernek...
süti beállítások módosítása