HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Keresés 3D nyomtatótechnológiával

ferenck 2013.09.23. 11:30

A Yahoo Japan a 3D nyomtatás oktatási alkalmazásait tanulmányozza. E célból hanggal aktiválható internetes keresőtechnológiát fejlesztettek. A keresés lényege, hogy a printer a találatoknak megfelelő műanyagtárgyakat nyomtasson ki.

Például ha azt mondjuk, hogy „ló”, a program lovat ábrázoló képeket, rajzokat stb. keres online, és a talált információk alapján nagyjából 15 perc múlva tenyerünkben elférő 3D-s ló-alakú tárgyat generál.

yahoo.jpg

A „Hands on Search” projekt keretében vak és gyengén látó diákokon szeretnének segíteni, akik egy tokiói iskolában október közepéig ingyen használhatnak 3D printert. A Yahoo Japan kutatói közben megfigyelnék, hogy a látásproblémákkal küszködő gyerekek hogyan végzik el az internetes keresést. Idővel speciális honlapon szolgáltatnának egy listát a diákok kitüntetett érdeklődésére számot tartó tárgyakról. Jelenleg csak száz 3D-s adatmodell áll rendelkezésükre, de más vállalatoktól is igyekeznek újabbakat beszerezni, így bővítve a palettát.

Egyelőre nem tervezik a technológia kereskedelmi hasznosítását.

Címkék: oktatás 3D modell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr275526476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása