HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kaliforniában elkészült az első nyomtatott lakóépület

ferenck 2023.07.27. 08:00

Az erdőtüzek által pusztított észak-kaliforniai Reddingben elkészült a szövetségi állam első nyomtatott lakóépülete. Az épületnyomtatás gyors fejlődésével, és immáron tíz esztendős történetével meglepőnek tűnhet, hogy a technológiailag közismerten fejlett Kaliforniában csak most került erre sor. Az ok prózai: a földrengés- és más természeti veszélyek miatt az USA-nak ebben az államában a legszigorúbbak az építési szabályok.

A 110 négyzetméteres, betonból nyomtatott épület ezért is komoly vívmány. Az ünnepélyes átadást múlt héten tartották, és az érintettek bizakodnak, hogy hamarosan újabbak következnek.

3dnyomtatas_kalifornia_1.jpg

A kivitelezést a Redding-székhelyű Emergent végezte. A vállalat a tűzbiztos, környezetbarát lakó- és üzleti épületek úttörőjének számít. Az építési folyamatokat optimalizálva, jobb munkafeltételeket biztosítanak, tevékenységükkel világszerte igyekeznek támogatni a közösségépítést.

3dnyomtatas_kalifornia1.jpg

A nyomtatáshoz nem meglepő módon, a világ sok printelt épületéhez hasonlóan, COBOD-gépet használtak. Az együttműködéssel a dániai székhelyű vállalat vezetősége is elégedett. Kiemelték, hogy a szigorú helyi törvényeknek való megfelelés külön büszkeség számukra.

3dnyomtatas_kalifornia0_1.jpg

Az Emergent tartósabb, természeti károknak jobban ellenálló és a környezetbe harmonikusan illeszkedő épületekben gondolkozik. Vezetői elmondták, hogy nemcsak az építési módszereket, hanem azt is meg szeretnék változtatni, ahogy élünk és dolgozunk. Technológiailag nagyon jól képzett, az iparágat átalakító építési szakemberek új generációját képviselik.

A tervet Benjamin Albertson építész készítette. Az otthonukat a pusztító erdőtüzek miatt elveszített személyekre gondolva találta ki a környező erdőhöz organikusan kapcsolódó épületet. A COBOD technológiája hullámzó, szerves falformákat tett lehetővé, a talajtól a plafonig nyúló ablakok pedig növelik a fákkal és a környezettel való összekapcsoltság élményét.

Címkék: épületnyomtatás környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5218178139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása