HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A teljes nyomtatási folyamatot automatizálja a Siemens új szoftvere

ferenck 2020.09.10. 08:00

A légi és védelmi alkalmazásokra specializálódott fémnyomtatás-szolgáltató floridai Sintavia partner-együttműködésre lépett a Siemensszel. Végpontok közötti additívgyártás-szoftvert fejlesztenek együtt.

„Örülünk a közös munkának, amellyel remélhetőleg hozzájárulunk az ipari 3D nyomtatás valósággá válásához. A gyártófolyamat egészét érintő megoldás elengedhetetlen ahhoz, hogy a 3DP életképes gyártótechnológiává váljon” – nyilatkozta Brian Neff, a Sintavia vezérigazgatója.

Az új szoftver nemcsak összeköti az additív folyamat valamennyi lépését, hanem a munkafolyamat automatizálását az iparrá válás mozgatórugójává is teszi. Neff elmondta, hogy külön-külön komoly ismeretekre tettek szert, de az egyéni tudásra nem alapozhatják a légjármű-ipar 3D nyomtatással szembeni igényeinek a kielégítését.

3dnyomtatas_siemensszoftver.jpg

A megkezdett folyamatokat szoftvernek kell „kodifikálnia”, és nemcsak össze kell kötnie a digitális munkamenettel, hanem automatizálnia is kell azokat. Az egyéni szakértelmet is felhasználva, így érhető el az optimális hatékonyság.

A Siemens mérnökei szerint a Sintavia szakértelme kritikus tényező a szoftver automatizálásához.

„A felhasználóval szemben, a rendszer lesz a szakértő” – magyarázza Aaron Frankel, a Siemens AM (additive manufacturing) programjának igazgatóhelyettese.

A végponttól végpontig a teljes AM életciklusra vonatkozik: optimalizált részek tervezésétől, 3D nyomtatásra való előkészítésén és szimulálásán keresztül a sorozatgyártásig, kiszállításig. Egy ilyen szoftver kritikus lépés afelé, hogy a 3DP a tömegtermelés egyik eszközévé váljon.

Azért is nélkülözhetetlen, mert más területekkel ellentétben a 3DP-ben nem halmozódott fel több évtizednyi tapasztalaton alapuló, szoftverekkel vagy technikai oktatással átadott, elfogadott tudás. A cégek nem engedhetik meg maguknak, hogy az összes AM folyamatban résztvevő összes személy szakértő legyen, és az ezeket a feladatokat automatizáló szoftver pont erre való. Az additív gyártáshoz idővel csak gombokat kell nyomkodni, a többit elvégzik a programok.

A Siemens és a Sintavia nagyon rajta van azon, hogy hamarosan tényleg így legyen.

Címkék: szoftver Siemens

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5016194914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása