HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Innovatív szoftver egyszerűsíti le és demokratizálja a 3D gyártást

ferenck 2024.03.26. 08:00

A személyautókat, kereskedelmi járműveket és ipari technológiákat beszállító német ZF elkezdte használni a szintén német 3D Spark platformot, egy innovatív b2b (business-to-business) gyártási és beszerzési szoftvert.

A program használatával darabok, alkatrészek 3D nyomtatótechnológiával történő gyártását kívánják leegyszerűsíteni, demokratizálni.

A 3D Spark a kereséstől, lekérdezéstől az árajánlatig, összefüggő és integrált megközelítést garantál a teljes darab, alkatrész megrendelésének folyamatához. A felhasználó számára lehetővé válik, hogy azonnal áttekinthesse a CAD-tervezés alkalmasságát, gyárthatóságot, optimalizálási lehetőségeket, aprólékos bontásban a pontos költségvetést és az egész széndioxid-lábnyomát. Az összes iparilag releváns gyártótechnológiáról van szó, legyen szó polimer-, fém- és kerámiaanyagokról, marásról, esztergálásról, fémöntésről és fröccsöntésről, 3D nyomtatásról.

3dnyomtatas_spark.jpg

A platform használatából a ZF már eddig sokat profitált. Például felére csökkentették a darabok gyárthatósági elemzéséhez és az árajánlatokhoz szükséges időt, míg a pontosság és a megbízhatóság legalább huszonöt százalékkal nőtt.

Ez azért jelent rengeteget a ZF-nek, mert garancia, hogy az ügyfeleknek kiváló minőségű alkatrészeket és más darabokat, nyomatokat szállítanak.

E cuccok 3D Spark közreműködésével történő lekérése, keresése intuitív és hatékony, ráadásul az önkiszolgáló rendszert nemcsak additívgyártás-szakértők, hanem bárki használhatja, így a csúcstechnológia a ZF összes alkalmazottja számára elérhető – magyarázza a cég egyik vezetője.

Sokkal jobb ez a megoldás, mert így a felhasználó szakértőkkel való konzultálás nélkül is megérti a költségeket, gyárthatóságot – állítják, miközben a ZF és a 3D Spark együttműködése szép példa óriáscégek és startupok együttműködésére a digitális gyártásban.

A ZF vezetősége elmondta, hogy diszruptív innovációra, a 3D Sparkhoz hasonló startupokkal való közös munkára van szükség az ipari vezetőszerep megtartásához.

Címkék: szoftver gyártás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6718358421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása