HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megújult a cementnyomtatás

ferenck 2020.01.28. 08:00

Az arizonai Arnatron 3D épületnyomtató vállalat szabadalmaztatta különleges technológiáját, megerősített cementből készülő épületelemek gyors szálhúzásos printelését.

A technológiával a cég túl akar lépni a hagyományos építőipar korlátjain. Megoldásuk környezetbarát, a fenntartható fejlődést szolgálja, ráadásul teljes szerkezetek állíthatók elő vele.

„Statisztikai szempontból és a dolgozókat nézve, az építőipar a legveszélyesebb terület. A munkásoknak nagyon gyakran kell nehéz gépek mellett dolgozniuk. A munkaköltségek döbbenetesen magasak, a termelékenység alacsony, az iparág egyszerűen nem fejlődött ugyanabban az ütemben, mint a gyártás, vagy más összehasonlítható területek. A 3D épületnyomtatásban, réteges additív gyártásban az iparágat a hatékonyság és a termelékenység új korszakába vivő ösztönzőerőt látunk” – nyilatkozta Brian C. Giles, főmérnök és Blair Souter, tásalapító-ügyvezető igazgató.

3dnyomtatas_cement.jpg

Mindketten a terület avatott szakértői, hiszen cégük, az Armatron Systems több mint egyévtizedes tapasztalattal rendelkezik, több szabadalmuk van megerősített betonépítő rendszerekre. Méretezhető készülékeik víztornyoktól luxuslakásokig, a legváltozatosabb szerkezetekre alkalmazhatók; építkezés, felújítás, utólagos kiegészítések egyaránt megvalósíthatók velük.

A mostani szabadalom automatizált megerősített cementépítő rendszerre és magára a technológiára vonatkozik, cementkeverékek a helyszínen formázhatók és önthetők vele. A munkát külsőleg formázható, rugalmas tartóüvegben végzik. Az automatizált és csúsztatható formázóberendezés rétegesen rendezi el a nyomtatott cementlerakódást. Az eredmény: különféle szerkezetek jobban önthetők ezzel a megoldással.

Az Arnatron elmondta, hogy a szabadalom több mint 100 innovatív elképzelést tartalmaz. A cég egy új, átmeneti építőtechnológiára is adott be szabadalmi kérelmet. Üzleti modelljük meghatározó eleme a minőségellenőrzéshez és a technika eredményes implementálásához fontos licenszelés. A robotikai, építőipari, szoftveres és nehézgépeket gyártó cégekkel kötött stratégiai partnerség szintén elsődleges szempont. A modell pillérei közé tartozik még a nemzetközi infrastruktúrafejlesztés is.

Címkék: építészet szabadalom építőipar cement épületnyomtatás innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr215353996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása