HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Áramvonalas lámpákat nyomtatott egy holland designcég

ferenck 2019.07.29. 08:00

Tulipánjai, festői és focija mellett, Hollandia építészeiről, divat- és terméktervezőiről, designereiről ismert. Az amszterdami Freshfiber startup designt és 3D nyomtatást kombinálva hoz létre gyönyörű (és ami fontosabb: funkcionális) termékeket: telefontokokat, Apple okosóra-pántot, legutóbb pedig lámpákat.

Három kollekciót mutattak be, mindhárom helyi tervező munkája, az egyedi darabokat 3D nyomtatást és hagyományosabb kézi technikákat keverve alakították ki.

3dnyomtatas_lampa.jpg

A legjobb minőségű anyagokat, nejlont és acélt, gondosan kiválogatták a printeléshez. Végül háromféle tervnél, tervenként különböző modelleknél és méreteknél kötöttek ki. A világító alkalmatosságok lakásokban, éttermekben és szállodákban egyaránt használhatók.

A Fold, a Flux és a ZooM gyűjtemény, mind kortárs műalkotás. (Jó hír, hogy már előrendelhetők, az árak 148 és 281 euró között mozognak.)

3dnyomtatas_lampa0.jpg

A szoborszerű és minimál Fold lámpák tervezője, Matthijs Kok korábban az Apple okosóra-pántot (Apple Watch) és telefontokot tervezett. Az alkotót atmoszférikus fények ihlették meg, a szerkezet kidolgozásában a változékonyság és a sokoldalúság vezette.

A lámpák többféleképpen igazíthatók a környezetükhöz, például úgy, ha a lámpaernyő alapját 360 fokkal elforgatjuk a fényforrás körül, a fény iránya és intenzitása váltakozik.

3dnyomtatas_lampa1.jpg

Két fénytípust bocsátanak ki: erős és közvetlen, illetve a hajtogatott szerkezet egymásba fonódó rétegein „kiszivárgó” közvetett fényt, utóbbival ambient megvilágítást biztosítva a helyiségnek.

A Gabi Potsa által tervezett Flux lámpák asztali és lógó változatban is megrendelhetők. Mindkettő egybekapcsolt lebegő szalagokra emlékeztető, jellegzetes mértani formákból áll össze. Puha fényeket bocsátanak ki, amelyeket aszimmetrikus formájuk miatt mindig a tartózkodási „koordinátáink” alapján, azaz mindig másnak látunk.

Az ötszög formájú ZooM lámpák Michiel Cornelissen munkái többszáz ismétlődő, egymásba fonódó elemből állnak össze. Az elrendezés textíliaszerű szerkezetet eredményez, ez a szerkezet biztosítja a puhább fényhatást. Két méretben szerezhetők be: a nagyobb átmérője 28, a kisebbé 20 centiméter.

Címkék: design lámpa lakberendezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1414979388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása