HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jövőlátomások: könyv 3D nyomtatással

ferenck 2018.12.05. 08:30

A világ nagy problémáinak megoldására összpontosító Genius 100 globális közösség elkészítette a földkerekség első 3D nyomtatott könyvét, a Genius: 100 Visions of the Future-t.

A súlytalanságban printelt könyvvel Einstein általános relativitáselméletének centenáriumát ünneplik.

Az anyagok napjaink 100 meghatározó személyiségének (Chris Hadfield, Barbra Streisand, K. Craig Venter, Ridley Scott, Gari Kaszparov stb.) jövőre vonatkozó egyedi elképzelései.

3dnyomtatas_genius.jpg

Az ötlet a Héber Egyetem Kanadai Barátai (CFHU) és a jeruzsálemi felsőoktatási intézmény egyik alapítója, a híres ipari tervező, építész és művész, Ron Arad együttműködés során született.

A tervek szerint 300 könyvet nyomtatnak, a munkát egyesével végzik, egy-egy könyv elkészítése egy hetet vesz igénybe. A prototípust a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) kivitelezték, a munkát Soichi Moguchi, japán repülőmérnök és űrhajós koordinálta, az űrállomás fedélzetén lévő Expedition 22 és 23 vett részt benne.

3dnyomtatas_genius1.jpg

Tami Kleinmann, a CFHU elnök-vezérigazgatója ötletét Yifat Sharon, a 3D Space Book projektmenedzsere vezényeli le. A nemzetközi együttműködésben a NASA mellett az Európai (ESA) és a Japán Űrügynökség is részt vesz.

A Genius 100: Visions of the Future mérföldkő, unikális darab a könyvkiadás történetében.

A „vizionárius” szerzők mind megkapják saját példányukat, akárcsak a Genius 100 alapítói. Egy példányt az összes szerző dedikál, és valamikor a jövő év során elárverezik.

A könyvet és szerzőit a tervek szerint más eseményeken is köszöntik. Szintén 2019-ben globális aláíró-ünnepséget, a bécsi Sigmund Freud múzeumban pedig indítóeseményt rendeznek.

A Genius 100 közösség célja – túl a könyvön –, hogy a művészetek, tudomány, űrkutatás, technológia, üzleti élet stb. jeles személyiségeiből a világ fejlődését befolyásoló, változásokat előidéző nagy hálózat alakuljon ki.

Címkék: könyv NASA Nemzetközi Űrállomás ESA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6414429044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása