HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Automatizálják a fémnyomtatást

ferenck 2018.10.16. 08:30

A svéd Höganäs Csoporthoz tartozó Digital Metal tavaly kezdte el a binder jetting technológiával működő és rendkívül pontos DM P2500 fémnyomtató gyártását, amellyel 42 mikronos rétegekből óránkénti 100 köbcentiméter készíthető el.

A géppel akár 40 ezer alkatrészből álló sorozatgyártás is megvalósítható.

3dnyomtatas_automatizalas.jpg

A cég változatlanul 3DP szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, viszont gőzerővel dolgoznak a fémnyomtatással történő gyártás teljes automatizálásán.

„A legtöbb additív gyártótechnológiát csak minimálisan automatizálták. Ezen akarunk változtatni. Az új gépsorral klienseik alacsonyabb gyártási költségek mellett növelhetik a termelékenységet. A manuálisan intenzív munkák zöme megszüntethető, ráadásul a tisztítógépbe áthelyezett porok, minimalizálva a veszteséget, újrahasznosíthatók. A Digital Metal technológiája alkalmas nagymennyiségű alkatrész sorozatgyártására” – nyilatkozta Ralf Carlström vezérigazgató.

3dnyomtatas_automatizalas0.jpg

A folyamat nagy részét a lényegében egy, az összes manuális munkát felszámoló robot végzi el. Építődobozokat tesz a nyomtatóba, majd utólagos feldolgozásra át is helyezi őket.

A porok utófeldolgozáskor történő eltávolításáért és újrahasznosításáért CNC technikával működtetett gép és egy, a tárgyakat összeszedő és rendeltetési helyükre tevő robot felel. Ezt követően az elsőszámú robot kötőanyag-mentesítésre és szinterezésre viszi a tálakat.

A gyártás szakaszos és folyamatos is lehet.

A porok eltávolításának automatizálása a teljesen automatizált gyártáshoz vezető első lépés. A portalanítási folyamat CNC által vezérelt mozgásai a nyomtatás közbeni információkon alapulnak. Az összes eltávolított port összegyűjtik és újrahasznosítják. Újrahasznosításkor semmiféle kárt nem okoznak bennük, anyagtulajdonságaik változatlanok maradnak.

„Szerintünk komoly potenciál rejlik egyedi technológiánkban. Nemcsak nagyon gyors és költséghatékony, hanem bonyolult és részletgazdag tervek is kidolgozhatók vele. A tervek megvalósításához széles anyagválasztékot kínálunk” – összegez Carlström.

Címkék: robot újrahasznosítás innovátorok utómunkálatok gyártótechnológiák fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1514301331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása