HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Izraeli cég forradalmasíthatja a fémnyomtatást

ferenck 2022.10.24. 08:00

November 15. és 18. között, szokás szerint Frankfurt am Mainban kerül sor az additív gyártás legnagyobb éves seregszemléjére, a Formnext 2022-ra. A rendezvény egyik leginnovatívabb résztvevője, az izraeli XJet csúcsminőségű fémekkel és kerámiákkal mutatja majd be, hogy a gyártók hogyan állíthatnak elő teljesen automatizált technikával környezetbarát, méretezhető és topkategóriás termékeket.

A cég Carmel 1400 rendszere egyedi NanoRészecske Kilövellő (NPJ) nyomtatótechnikával, por nélküli technológiával működik, és ér el különleges minőséget, tervezési komplexitást, és oldja meg mindezekkel több iparág problémáit.

3dnyomtatas_xjet.jpg

A michigani Azoth, az XJet fémnyomtató rendszerének egyik felhasználója meg fogja osztani a gép működtetése közben szerzett tapasztalatait.

„Nagy az igény XJet megoldásai iránt. Finom részletek, nagy felbontás, a felületek remek megmunkálása, minden közvetlenül a fémgyártásban szerzett tapasztalatainkat tökéletesen kiegészítő gépből jön. A Carmel 1400M lehetővé teszi, hogy kis mennyiségtől eljussunk a teljes mértékű gyártásig. Ez úgy valósul meg, hogy a berendezést nem kell átállítani a gyártásra való váltás során” – magyarázza Cody Cochran, az Azoth egyik vezetője, társalapítója.

A komplex nyomatokat előállító rendszer nem igényel utólagos megmunkálást. A Carmel 400 és az oldódó segédanyagokat automatikusan eltávolító SMART Station egymás mellett fog dolgozni a frankfurti bemutatón.

„Amennyire zsúfolt az additív gyártószektor, annyira egyedi megoldást kínál az XJet. Éles szögeket, túlnyúlásokat, belső üregeket gyakran még mindig nehéz más technológiákkal megvalósítani. Ez az egyedi, oldódó segédanyagunkkal és a SMART Station automatizált eljárásával történik. Megismételhető, megbízható, ipari léptékű” – jelentette ki Yair Alcobi vezérigazgató.

A nanorészecskék és a sokkal kevesebb kötőanyag használata miatt a nyomatok tömörebbek, és mivel a szinterezési hőmérséklet (rozsdamentes acél esetében például tizenöt százalékkal) alacsonyabb, kisebb az energiafogyasztás, kevesebb a zsugorodás és a deformáció.

A cég legújabb anyagait is be fogja mutatni a Formnext 2022-n.

Címkék: nyomtatók utómunkálatok fémnyomtatás Formnext

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9617959690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása