HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Nikon és a Materialise forradalmasíthatja a fémnyomtatást

ferenck 2024.01.02. 08:00

Az együttműködések, partnerségek látványosan viszik előre a 3D nyomtatást.

A porágyas fúzióval dolgozó printereket gyártó Xact Metal és a három évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező System Create a költséghatékony fémnyomtatáshoz való hozzáférést akarja kis- és középvállalatoknak megkönnyíteni Japánban. Utóbbi technikai támogatást nyújt az Xact Metal printereinek, és a küldetését, a megfizethető fémnyomtatás széleskörű terjesztését is teljes mellbedobással támogatja.

Az Oerlikon leányvállalata, az Oerlikon AM és a 3D Systems az additív fémnyomtatás méretezhetőségét megcélzó együttműködésbe fogtak. Utóbbi „közvetlen fém 3D nyomtatását” az Oerlikon AM felület megmunkálási tevékenységével kötnék össze olyan alkalmazási területekre fókuszálva, mint a félvezetők és a légjármű-ipar.

3dnyomtatas_nikon_materialise.jpg

A Nikon SLM Solutions és a Materialise szintén partnerséget kötött, amellyel a Materialise szoftvert és hardvert gördülékenyen összekapcsoló Build Processor (BP) technológiáját a Nikon 3D printereihez méreteznék.

Mivel végfelhasználói alkatrészekhez egyre gyakrabban használnak fémnyomtatást, nő a minőségi elvárás, a versenyképes árazás és a gyorsabb gyártás iránti igény. A Nikon NXG printereinek a Materialise CO-AM platformjába történő integrálásával a gyártók jobb minőségű fémnyomtatáshoz férnek hozzá.

Mindkét cég a lehetőségeket bővítő nyílt rendszerekben hisz, amelyek biztosítják az eszközök optimalizálását, és a gépeket a kiválasztott, preferált megoldásokkal társítják össze.

A Nikon várja a BP következő generációját, a teljes munkamenetet lefedő szoftver-megoldást. Együtt dolgoznak rajta: az új szoftver áramvonalasítja majd az adatelőkészítést, jelzi a túlzott adathasználat korlátait stb. A BP-k garantálják a folyamatparaméterek egyedivé alakítását, az alkalmazás optimalizálását.     

Címkék: innovátorok Nikon fémnyomtatás Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5518271889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása