HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Igény szerinti nyomtatott orvosi szolgáltatást nyújt a 3D Systems

ferenck 2018.06.22. 08:30

A 3D Systems elindította Igény szerinti (on-demand) anatómiai modellező szolgáltatását. A szolgáltatás egészségügyi dolgozóknak szól, a vállalat egyedi modelleket készít sebészi operációk tervezéséhez, betegek gyógykezeléséhez.

„Anatómiai modellező tapasztalatainkkal és 3DP szakértelmünkkel több mint negyedszázada segítünk orvosoknak. Az egészségügy komoly hasznát veszi a nyomtatott anatómiai modelleknek, mi pedig a piaci igények szerint szeretnénk bővíteni a kínálatot” – nyilatkozta Katie Weimer, a cég egészségügyi műszerekkel foglalkozó részlegének igazgatóhelyettese.

3dnyomtatas_3dsystems0.jpg

A felhasználó .ply, .stl vagy .obj fájl feltöltésével fér hozzá a platformhoz. A fájlt vagy ő készíti elő egy harmadik fél szoftverén, vagy a 3D Systems D2P (DICOM to Print) programjával szabvány DICOM-ból generál működő digitális modellt.

„A Digital Imaging and COmmunications in Medicine, azaz Digitális képkezelés és kommunikáció az orvostudományban, szabványok átfogó halmaza információ kezelésére, tárolására és továbbítására orvosi képekben. Úgy tervezték, hogy lehetővé tegye több gyártótól származó szkennerek, szerverek, munkaállomások és hálózati hardverek integrációját egyetlen képarchiváló és kommunikációs rendszerré. Széles körben alkalmazzák a kórházak, és egyre jobban elterjed a kisebb alkalmazásokban, például fogorvosi és körzeti orvosi rendelőkben is” – írja a Wikipédia DICOM-szócikkének szerzője.

3dnyomtatas_3dsystems_2.jpg

A felhasználó az alkalmazás függvényében négy anyagopció közül választhat: az átlátszó SLA belső erek vizualizálásához, az átlátszatlan SLA testrészek, például törött csontok pontos megjelenítéséhez, rugalmas és merev anyagok kombinációja tervezéshez, színes printelt modellek pedig a szerv részletes ábrázolásához ajánlottak.

A felhasználó a modell anyaga és a testrész alapján választ, és azonnal árajánlatot kap, magát a modellt öt munkanapon belül postázzák ki.

Kulcsfontosságú fájlok előkészítéséhez a 3D Systems virtuális sebészi támogatást, professzionális anatómiai modellezést szintén kínál. A modellekhez CT- és MRI-adatokat is felhasználhatnak.

„A szolgáltatással az egészségügy szélesebb rétegéhez jutnak el nyomtatott modellek. A mostani orvosi 3D nyomtatásban főként régebbi anyagokból készítenek prototípusokat. Az iparág fejlődésével viszont eljutunk addig a pontig, amikor saját anyagaink jobban fogják utánozni az emberi testet, és így komoly hatással lesznek betegek gyógyulására” – magyarázza Weimer.

Címkék: egészségügy orvosi nyomtatóanyagok 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1414060284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása