HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóközpontot nyitott Kínában a HP

ferenck 2018.06.20. 08:30

A hagyományos, 2D nyomtatás meghatározó nagyvállalata, a HP (Hewlett-Packard) nem siette el színrelépését a 3DP világában. Aztán megjelent, forradalmasította a technológiát, és értelemszerűen ma már a megkerülhetetlen szereplők közé tartozik.

Ezen a területen szinte minden fejlesztésük a hagyományos módszerekkel kivitelezhetetlen objektumokat (is) előállító korszakos Multi Jet Fusion megoldásuk köré épül.

3dnyomtatas_hp0_2.jpg

A vállalat több nagy céggel lépett már partnerkapcsolatba (Nike, Siemens, Evonik, BMW, Deloitte), és a lista nemrég a Guangdong Lanwan Intelligence Technologyval bővült, a Guangzhou-, azaz Kanton-székhelyű délkelet-kínai tartomány Foshan külső övezetének számító Dali városában ugyanis június 16-án gyártásra alkalmas 3DP központot nyitottak. A létesítmény neve: Lanwan Intelligence – HP Multi Jet Fusion Technology Tömegtermelési Központ.

Kína a világ elsőszámú gyártópiaca, Dali pedig a tartomány kitüntetett jelentőségű gyártócsomópontja. Az Ázsia-csendes óceáni térség 3D nyomtatásra és gyártásra specializálódott legnagyobb HP létesítményében tíz Multi Jet Fusion rendszer dolgozik, kizárólag a cég technológiáját használják, termelésre kész alkalmazásokat dolgoznak ki nagy autóipari és más fogyasztóik számára.

3dnyomtatas_hp_1.jpg

A nyitóünnepségen az ország és a tartomány kormányképviselői mellett az üzleti és a felsőoktatási élet is jelen volt. A HP, a Lanwan, a Foshan Intézet és a Nanhai Guangdong Műszaki Egyetem a 3D nyomtatótechnológia dél-kínai elterjedését promótáló memorandumot írt alá.

„Minden az alkalmazásokkal kezdődik, és a digitális gyártás újítói a HP Multi Jet Fusion gépein előállított ipari szintű, több iparágban hasznosítható termékeikkel a12 trillió dolláros gyártószektor átalakulásának vezéralakjai. A HP mindent megtesz globális partnereinek növekedéséért” – jelentette ki érthető elégedettséggel a HP 3D nyomtatással foglalkozó részlegének elnöke, Stephen Nigro.

A kínai partner szintén elégedett.

„Az analógról a digitális gyártásra történő átállással a következő években exponenciálisan növekedni fog a nagyszériás termelésre alkalmas nyomtatott alkatrészek iránti igény” – nyilatkozta Luo Jun a Lanwan igazgatója, aki a Kínai 3DP Technológiai Ipari Szövetség ügyvezető elnöke is egyben.

Címkék: Kína HP gyártótechnológiák

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2314058508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.21. 11:32:55

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása