HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Grafénes nyomtatószál

ferenck 2016.08.12. 08:30

A brit Haydale Graphene Industries grafén- és nanoanyag-gyártó bejelentette a leánycég Haydale Composite Solutions (HCS) fejlesztésű, grafénnel dúsított új PLA nyomtatószál-sorozatát. Az anyag hivatalosan a szeptember 28-29-i birminghami additívgyártás-bemutatón debütál, ahol az érdeklődők le is tesztelhetik.

grafen_4.jpg

Az egyik legígéretesebb 3D nyomtatóanyagként beharangozott, kétdimenziós anyagként emlegetett grafén egyetlen atom vastagságú grafitréteg. Keményebb a gyémántnál, jobb elektromos vezető a réznél, rugalmasabb a guminál. Az orvostudománytól a fogyasztói elektronikáig számos területen alkalmazhatják. Jelen alkalmazás is előnyösebb a szabvány PLA-nél, fejlesztői szerint a 3DP technológiát „teljesen új szintre, a prototípuskészítés fölé emeli.”

A szeptember végétől 1,75 és 2,85 milliméter átmérőjű változatban egyaránt beszerezhető új nyomtatószálat több cég és szakértő tesztelte, és kiemelték, hogy a minőségjavulás mellett a nyomtatást is felgyorsítja.

Címkék: grafén PLA nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8110261722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása