HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nemcsak printel, hanem főz is a 3D ételnyomtató

ferenck 2016.08.03. 08:30

A 3D ételnyomtatás felkapott téma, viszont tényleg gyerekcipőben jár még. A new yorki Columbia Egyetem kutatói, a mesterséges intelligenciával és 3DP-vel foglalkozó gépészmérnök-professzor Hod Lipson vezetésével a következő fázison, egy egészen speciális ételnyomtatón dolgoznak: minimalista és kompakt designjával nagyon mutatós szerkezet, de ennél is fontosabb, hogy nemcsak printel ételt, hanem főz is.

Tökéletesen passzol a kávéfőző és más konyhagépek mellé. A robotikus kart nyolc kisebb rekesszel szerelték fel, amelyekbe fagyasztott élelmiszer „patronok” tehetők.

columbiaetel.jpg

Az eddigi bemutatókon ételek extrudálásán volt a hangsúly, a főzőmechanizmust most tökéletesítik. Infravörös melegítőegységet integrálnak bele.

columbiaetel0.jpg

A printert nem azért fejlesztik és nem is azért fogják használni, hogy a hagyományos főzési eljárásokat helyettesítse, hanem inkább nyitás új technikák és táplálkozási lehetőségek felé.

columbiaetel1.jpg

A fejlesztésben a New York székhelyű Nemzetközi Kulináris Központ is részt vett. Workshopokon tesztelték az összetevőket, új kombinációkat és textúrákat. A központtal való együttműködés komoly segítséget nyújtott, gasztronómiai szakértelemmel egészítette ki Lipson és társai technológiai megközelítését. A gasztroszakértők szerint a printer főként kórházakban, bölcsődékben lehet különösen hasznos.

Címkék: innovátorok ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr938930194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása