HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kinyomtatták a „világ legjobb tiramisuját”

ferenck 2022.06.08. 08:00

Manapság nagyon sokféle világversenyt rendeznek, így cseppet sem meglepő, hogy létezik Tiramisu Világkupa (TWC, Tiramisu World Cup) is. Az viszont már igen, hogy a földkerekség legjobb tiramisja printelhető, 3D nyomtatással újraalkotható.

A nyomtatásra az észak-olasz Treviso városában, a spanyol Natural Machines Foodini 3D ételnyomtatójával került sor. Az Európai Unió által támogatott projektet a vállalat tavaly mutatta be a gasztronómiai verseny szervezőinek.

3dnyomtatas_tiramisu.jpg

Egyre több hír jelenik meg a 3D ételnyomtatásról, de még mindig kuriózumnak számít, és távol van a mainstreammé válástól. Ennek ellenére sokasodnak a megoldások, a piacon is megjelennek printelt kaják, egyes éttermekben pedig – kiegészítőként – a konyhában is használnak nyomtatókat.

Az ételnyomtatás viszont még nem elfogadott, sokan viszonyulnak szkeptikusan hozzá. Leggyakrabban printelt vegán kaják kerülnek a hírfolyamokba, de csokit és más édességeket is nyomtattak már.

Ezúttal a technológia segítségével alkották újra a népszerű desszertet, és kiderült: a világ legjobb tiramisuja is nyomtatható. Ez a változat Stefano Serafini olasz cukrász munkája. Több kísérletet végzett, változatos recepteket teszteltek. Az alapötlet a Foodini használata volt.

Rétegről rétegre haladva, különféle keverékek és karakteres textúrákat hoztak létre mindaddig, amíg a tiramisu el nem készült.

„A tiramisu versenykörnyezetben és az olasz gasztronómián belüli promótálása és a díjnyertes sütemény 3D nyomtatással történő további népszerűsítése volt a főcél” – nyilatkozta a nyomtatóját miniatűr kajagyárként definiáló Emilio Sepulveda, a Natural Machines társalapító-vezérigazgatója.

A cukrász saját krémjét használta az eredeti recept újraalkotásához. A gép ugyanazokkal az összetevőkkel dolgozott, és a sütemény formája is ugyanolyan lett.

„A 3D nyomtatás lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontján az eredeti recepthez hasonlót hozzunk létre” – jelentette ki Francesco Redi, a TWC alapítója.

Címkék: innovátorok ételnyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4817848387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.06.08. 21:10:23

Mi van ilyenkor a nyomtató tartályaiban?
süti beállítások módosítása