HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bűvös kockanyomtató kínai iskolákban

ferenck 2015.11.03. 08:30

Gyakran hangzik el, hogy a 3D nyomtatás sikere az oktatásban rejlik, hogy miként készítjük fel a következő generációkat a tárgyalkotás új technikájára. Ehhez azonban nemcsak a tanároknak kell változtatni az eddigi módszereken, hanem a printereknek is a speciális célcsoporthoz kell alkalmazkodniuk.

A kínai 3DP szektor egyik óriása, a Qingdao Unique Products (QUP) pont ezt teszi a napokban bemutatott olcsó, kompakt és könnyen kezelhető MagiCube nyomtatóval.

quingdao4.jpg

Elsősorban az oktatási intézményeket, általános és középiskolákat célozzák meg vele, ami nem jelenti azt, hogy otthon ne lehetne használni. Az ötlet a QUP ügyvezető igazgatójáé, Wang Hongé, aki az Egyesült Államokban döbbent rá az oktatási innováció jelentőségére, és hazatérve e szellemben vágott bele különféle projektekbe.

quingdao2_1.jpg

Az Intel „Jövő osztályterme” komoly hatással volt rá. A koncepció lényege, hogy a gyerekek multidiszciplináris ismereteiket 3D nyomtatással összekombinálva fedezzék fel és értsék meg a geometriát. E szellemben indították el tucatnyi iskola részvételével a „3D Nyomtatás Innovatív Gyakorlása” projektet. A Qingdao (ami egyben egy város neve is) Nemzetközi Sörfesztiválra például „3D bűvös poharat” és „3D söröshordót” printeltek. Mindkettőt középiskolák találták ki, az ötleteket gyorsan szabadalmaztatták is.

quingdao.jpg

A Qingdao Oktatási Iroda szeptember végén stratégiai együttműködési szerződést írt alá a céggel, 3DP közoktatási szolgáltató-központ alapítása a cél. Az iskoláknak fel kell fogni, hogy a 3D nyomtatást a tantervbe kell integrálni, hogy a technológia növeli a kreativitást – vallják. Az új központtal Qingdao városa a kínai 3DP élharcosává válna.

quingdao1_1.jpg

A már ránézésre is különleges (személyre szabható) printert eleve úgy tervezték, hogy első látásra tetsszen a diákoknak. 6,3 kiló, 100x100x100 milliméter a nyomtatási területe, a rétegek vastagsága 0,1-0,2 milliméter, azaz csupa olyan paraméterrel rendelkezik, amelyek a gyakorlatlan felhasználókat is munkára ösztönzik.

quingdao3.jpg

A 399 dolláros printerhez 3D Magic tervezőszoftvert is fejlesztettek, amellyel a diákok könnyebben megérthetik a CAD alapjait.

Címkék: oktatás szoftver nyomtatók innovátorok személyre szabás Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr168043768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása