HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Személyre szabott ruhák, 3D nyomtatással

ferenck 2022.12.22. 08:00

A mai divatvilágban különböző márkák ruhadarabjai nehezen különböztethetők meg egymástól. Egyre nyilvánvalóbbá válik hogy személyessé, egyedivé kell tenni őket.

A személyre szabásban – több más területhez hasonlóan – az öltözködésben is komoly szerep jut az arra tökéletes megoldásokat kínáló 3D nyomtatásnak.

A Hongkongi Műszaki Egyetem 2017-ben alapított 3D Nyomtatástechnológiai Központi Laboratóriumában (U3DP), egy egyedi kutatási projekt (A divattervezés felfedezése, textilek 3D nyomtatása alapján) keretében próbálják megmutatni, hogyan lehet ezt a legmagasabb technikai szinten kivitelezni.

3dnyomtatas_hongkong_ruhak.jpg

A projekt kemény polimerek és a puha gyártás kombinációja, igyekeznek túllépni az anyagok lehetséges korlátait. Abból indultak ki, hogy különféle szövetekkel és ruhákkal, bárkinek képesnek kell lennie személyre szabott tervek készítésére.

A kutatók a nyomtatott darabok közvetlen moshatóságára is dolgoznak ki módszereket. A megvalósításhoz összefogtak a Stratasys-szel, és a nagyvállalat divatra specializált J850 TechStyle printerét használják.

Az első megoldandó kihívást a több anyagra érvényes gyenge felületi tapadás jelentette. A multifunkcionális nyomtató sokat segített puha és lapos anyagok, mint például a denim, a poliészter, a gyapjú vagy éppen a vászon nyomtatásában. Emellett erős színek, életszerű textúrák dolgozhatók ki vele.

A labor azonban nemcsak a Stratasys gépével, hanem más iparágakban használt printerekkel is dolgozik. A divatvilág még alaposabb megismerése a cél velük.

El is érték, hogy ruhadarabokra, szövetekre különböző vastagságú egyedi színeket és mintákat printelnek.

Egyre kevesebb a korlát, és a 3D nyomtatásnak köszönhetően mind inkább úgy érzik, hogy a jövő divatján dolgoznak.

Címkék: divat ruhatervezés innovátorok személyre szabás Hongkong

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1018006388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása