HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott épületek a favellák helyén?

ferenck 2014.11.26. 08:30

Rio és Sao Paulo favellái otthonnak ugyan nevezhetők, de lakásnak, háznak aligha. A világban 1,5 milliárd városlakó él hasonló vagy rosszabb körülmények között. 2030-ra 4 milliárdan lesznek, köztük a gyerekek 50 százaléka.

tridom1.jpg

Erre a súlyos problémára keres 15 éven belül kivitelezhető megoldást a brazil-izraeli TriDom vállalkozás: olcsó nyomtatott lakóházakban, otthonokban gondolkodnak. (Az orosz „tri” jelentése három, a „dom” otthon.)

tridom2.jpg

Darukat 3D nyomtatórobottá – nyomtatóval felszerelt automatizált robotkarrá – alakítanák, a printelt betonnal akár 75 százalékkal csökkenhetnek az építési költségek, semmilyen anyag nem veszne kárba, a többszintes házak otthon mellett más funkciókat is kielégítenének, a földszinten például boltok, első és második emeleten irodák, a harmadikon lakások lennének stb.

tridom3.jpg

A kezdeményezés egyelőre nagyon work-in-progress, megy az ötletelés, amerikai és európai uniós partnereket keresnek, ha minden a számítások szerint megy, négy éven belül kezdődhetnek az építkezések. A TriDom elképzelése, hogy a Google Street View-t és online játékokat használva, az érintetteket is bevonják a tervezésbe. Általában kihagyják őket, és lakótereik sokszor köszönőviszonyban sincsenek elképzeléseikkel. Szerencsére már nem mindenhol: a Minecraft és a UN Habitat kenyai gyerekek terveire alapozva építettek lakófalvakat nekik.

Címkék: robot épületnyomtatás környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr966932647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása