HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új 3D nyomtatótechnológia a láthatáron

ferenck 2014.04.15. 11:30

A szakmai közvélemény fokozott figyelemmel követi egy új – gazdaságos és sokrétű – 3D nyomtatótechnológia, a fénnyel irányított elektroforetikus lerakódás (EPD) fejlődését.

Az elektroforézis töltött részecskék (ionok, felületi töltéssel bíró részecskék) elektromos erőtér hatására történő vándorlása. Az egyik legnagyobb hatékonyságú elválasztástechnikai módszert több területen alkalmazzák: analitikai kémia, makromolekulák meghatározása, e-papír stb. És most már a 3D nyomtatásban is.

epd.jpg

Az EPD-vel jó ideje kísérleteznek, sokféle anyag – többek között kerámiák, fémek, polimerek, élő sejtek – dolgozhatók fel vele. Additív gyártótechnológiai alkalmazását egy tényező hátráltatta eddig: csak a felületek egészén lehetett használni, előre meghatározott speciális részeken egyáltalán nem működött.

Az Egyesült Államok Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumában viszont kidolgoztak egy módszert, az EPD fénnyel történő irányítását, amellyel úgy tűnik, megoldódik a probléma. Egyelőre nanorészecskékkel kísérleteztek, az eredmények bizakodásra adnak okot.

Címkék: nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr346034508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása