HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2014 végére várható az első működő nyomtatott szerv

ferenck 2014.02.05. 11:30

A bionyomtatással foglalkozó San Diegói Organovo novemberben jelentette be, hogy 40 napig funkcionáló májrészeket nyomtattak.

Úgy tűnik, még közelebb jutottak a megoldáshoz, ugyanis közölték: megoldották a szerv érrendszerből érkező oxigén- és más nélkülözhetetlen tápanyag-ellátásának problémáját. Az első valóban funkcionáló nyomtatott májat az év végére prognosztizálják.

maj_1.jpg

A bíztató eredményt a kötőszövet sejtek közötti állományába finom rostokat kiválasztó, tenyészetben is könnyen és jól növeszthető fibroblaszt és a testfolyadékkal közvetlenül érintkező laphám (endothel) sejtek „összehozásával” érték el. Ezek biztosítják az apró érrendszerek működését, általuk válik lehetővé, hogy az Organovo vastag szöveteket dolgozzon ki, életképes sejtekkel.  

A májat eleinte orvosi és gyógyszeripari kutatásokra és nem emberi implantátumként fogják használni. Ahhoz, hogy emberi szervezetbe ültessék, ki kell várni a szükséges klinikai teszteket és az FDA engedélyét. Az adminisztratív folyamat akár tíz, de legjobb esetben is három évig eltarthat. Addig is olcsóbb és gyorsabb gyógyszerfejlesztést eredményezhet.

Címkék: orvosi gyógyszeripar implantátumok bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr915714936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása