HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Raspberry Pikből 3D szkenner

ferenck 2013.11.14. 11:30

Szkenneléshez magától értetődőn szkennert, esetleg webkamerát vagy lézerpointert és valamilyen ingyenes szoftvert használunk. A „csináld magad” (DIY) kezdeményezésekhez kapcsolódó, útmutatásokat, tanácsokat adó közösségi oldal, az Instructables the_anykey nevű felhasználója a lehetőségeket bővítő eredeti, bár kissé bonyolultnak tűnő ötlettel állt elő: 3D szkennerét 36 Raspberry Piből és 5 megapixeles Pi kamerákból állította össze. A vezérlést egy Raspberry és hálózatra csatolt tároló, NAS (network attached storage) végzi.

raspberry1.jpg

A fából CNC-géppel kivágott 12 sarkos „installáció” minden egyes sarkán 3-3 Raspberry Pi és Pi kamera található. Valamennyi Raspberry összeköttetésben áll az NAS-szel. A hálózati kábeleket the_anykey kifejezetten a rendszerhez passzintotta.  

Az invenciózus user a rendszert szinkronizáló, a kamerákat „beindító” Python programot is írt. A programmal éri el, hogy mihelyst a hálózati utasításcsomag eljut az összes Raspberryhez, a 36 kamera egyszerre, egymással összhangban fényképezi le az adott tárgyat. A képeket lementik, majd a fájlszerverre másolják. Ezt követően a fotók ingyenes szoftverekkel (Recap, Project Memento stb.) nyomtatható 3D modellé konvertálhatók.

raspberry2.jpg

the_anykey a tervfájlokat és a részletes használati utasítást is feltöltötte az Instructables honlapjára.

Címkék: szoftver DIY 3D szkenner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr475631975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása