HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtassa ki közösségi hálózatát!

ferenck 2013.10.14. 08:30

Az R adatkezelésre, grafikus megjelenítésre és statisztikai elemzésre használt, Unix-on, Windowson és MacOS-en is futó nyílt forráskódú programozói nyelv és szoftverkörnyezet.

network2.jpg

A Barabási Albert-László munkássága által is megihletett Jeff Hemsley, a Washington Egyetem kutatója különféle módszerekkel kísérletezik, hogyan jelenítsen meg közösségi hálózati információkat az R-rel. Twitteres adatait például 3D-ben modellezte, majd kinyomtatta. A 3D nyomtatásban a statisztika kézzel foghatóvá tételét, jobb megértését szolgáló eszközt lát. Közelebb viszi a felhasználókat a valósághoz, konkrét formába önt absztrakt adatokat. Rossz hír viszont, hogy programozási ismeretek kellenek ahhoz, ha ki akarjuk printelni Facebook kapcsolatrendszerünket vagy twitteres követőink hálózatát. Ugyanakkor nemcsak hálózatok, hanem más 3D objektumok is készíthetők az R-rel.

network3.jpg

Hemsley a hálózatkutatásban és -elemzésben bevált iGraph szoftvercsomaggal kidolgozott első modellje túl bonyolultnak tűnt a jelenlegi nyomtatók számára. Kisebb csomópontok eltávolításával addig egyszerűsített rajta, amíg csak a tényleges érdeklődésre számot tartó, immáron printelhető alapszerkezet maradt.

network1.jpg

A nyomtatáshoz Shapeways-fiókot nyitott, feltöltötte a fájlokat, és hamarosan láthatta a kész modellt. Mindössze 20 dollárjába került az egész.

Címkék: szoftver hálózatok open source

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr265566700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása