HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a nigériai olaj- és gáziparban

ferenck 2024.05.09. 08:00

Afrika legnagyobb gazdaságaként, Nigéria a régió egyik legmasszívabb energiaszektorával rendelkezik, az olaj- és gázipar sok kulcsszereplőjének ad otthont.

Napjainkban az iparág komoly kihívásokkal néz szembe. Ezek egyike az elöregedő felszerelésekhez tartozó berendezések fenn- és karbantartása. Azért problémás, mert régi alkatrészeket nehéz vagy lehetetlen beszerezni. Ha nem állnak rendelkezésre a hosszú ideig és nehezen gyártható darabok, a munkafolyamatok szünetelnek, leállhatnak, komoly veszteségeket okozva vállalatoknak.

3dnyomtatas_nigeria.jpg

A berlini 3YOURMIND szoftvercég összeállt Nyugat-Afrika első ipari additívgyártás-szolgáltatójával, a nigériai RusselSmith-szel, hogy javítson az olaj- és gázipar számára szükséges darabok azonosításán, digitalizálásán és 3D nyomtatásán. Az ország fővárosa, Lagos-székhelyű cég a Nigériai Felvizi Kőolaj Szabályozó Bizottság (NUPRC) által egyedüliként képesített szervezet nem fémalapú, ipari additívgyártás-megoldások olaj- és gázszektoron belüli alkalmazására.

Tehát ők hivatottak áthidalni a szükséges és a rendelkezésre álló darabok közötti űrt. A hiányzó tárgyakat lokálisan gyártják, amellyel felgyorsul az előállítás, és egyben a költségek is csökkennek.

A munkához a 3YOURMIND alkatrész-azonosító szoftverét használják, vele találják meg az iparágban működő 3D nyomtatás-alkalmazásokat. Mihelyst azonosították ezek technikai kompatibilitását, és hogy megéri-e a gyártás, vagy sem, a RusselSmith szakértelmét felhasználva, optimalizálja és legyártja a szükséges darabokat.

Az optimalizált részeket hozzáadják a 3YOURMIND által működtetett digitálisleltár-interfészhez. A nigériai cégnek így válik lehetővé az árazás, a kiszállítás és más műveletek optimalizálása.

Mindkét partner örül az együttműködésnek, mert az eredményes gyártómódszerekkel hatékonyabbá válik az iparág, kielégítik az energiaszektor kívánságait.

Címkék: szoftver olajipar alkatrészek Afrika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6118396065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása