HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dubai 3D nyomtatási tanúsítványt vezetett be az építőiparban

ferenck 2023.10.24. 08:00

Dubai önkormányzata bevezette a világ első tanúsítási és megfelelőségi jelölőrendszerét az épületnyomtatásban. A kezdeményezés célja a város üzemeiben készülő betonkeverékek minőségének javítása, a kapcsolódó folyamatok áramvonalasítása.

A lépés megerősíti a Dubairól kialakult képet, hogy a megfelelőségi szabványok elfogadásával, az építőipari 3D nyomtatás tovább javul, az önkormányzat pedig elkötelezett az innovatív és fenntartható építési módszerek mellett.

3dnyomtatas_dubai_6.jpg

A rendszer magában foglalja a legjobb nemzetközi gyakorlatokat, amelyekkel mind egyéneknek, mind a közösségnek kivételes szolgáltatásokat nyújt. Átfogó megvalósítása tökéletesen passzol az önkormányzat proaktív elképzeléseihez, és segít a várost 2030-ra vezető 3DP nagyhatalommá tevő terv sikeres megvalósításában.

Dubai stratégiájának célja, hogy a technológiák használatával az emberiség fejlődést szolgáljuk, valamint hogy az Emírségek és a város a 3DP technológiák meghatározó regionális és globális csomópontjaivá váljanak.

Az új rendszerrel jelentősen egyszerűsödhetnek a 3D nyomtatási eljárások, és a jobb minőségű betonnal maga az épületnyomtatás is komoly változáson megy majd keresztül. Elsősorban a termékek és az alapanyagok minőségét, a berendezések és a gépek hatékonyságát méri fel, gyártásra vonatkozó műszaki szabványokat határoz meg, biztosítja az optimális gyárirányító rendszereket.

Az önkormányzat négy fejezetből álló útmutatót tett közzé weboldalán, mindegyikben leírják a főbb elvárásokat, bemutatnak a betont használó technológiákat, printereket, anyagokat, specifikációkat.

A rendszer értékelését a Dubai Központi Labor végzi. Az auditokat, a termékértékelést és a megfelelőségi tanúsítványok kiadását az irányelvek alapján végzik majd. A labor a múltban is sok tanúsítványt adott ki.

A fejlett technológiák építőipari használatával kevesebb a hiba, a nyersanyagveszteség, kevesebb munkával valósíthatók meg projektek.

Címkék: szabvány beton épületnyomtatás Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2718231399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása