HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Rekorderedményeket ért el 2023-ban a Nano Dimension

ferenck 2024.01.22. 08:00

Az izraeli Nano Dimension, a 3D nyomtatással készült elektronikus cuccok (AME, azaz additively manufactured electronics AME) egyik legnagyobb beszállítója, specialistája. Emellett többdimenziós polimer-, fém- és kerámia 3DP-megoldásokat kínál, tehát igencsak szerteágazó tevékenységet folytat a területen.

A cég 56,2 millió dollár rekordbevétellel zárta az évet. A még nem auditált előzetes eredményekkel kapcsolatban, a vezetőség kommentálta a vállalat átalakítását (Reshaping Nano Initiative, RNI), az előttük álló évet, személyi változásokat.

3dnyomtatas_nanodimension_4.jpg

A december 31-ével zárult negyedik negyedévre a 2022-es év azonos időszakához képest 18 százalékos növekedést jelentő, kb. 14,3 milliót számolnak. Egész éves összehasonlításban még jobb az eredmény, mert 2022-vel összehasonlítva, a növekedés 29 százalék.

Az RNI-t a harmadik negyedév számaival együtt, 2023. november 28-án jelentették be. Azzal számolnak, hogy a bevétel nagyobb lesz a kiadásoknál, és 2025 elejéig működésük is teljesen megszilárdul. Addigra (2023-hoz képest) 75-85 százalékkal csökkentenek egyes kiadásokat.

A terveket a tevékenység diverzifikálásával, robusztus akvizíciós programokkal, szinergikus megközelítéssel igyekeznek elérni. Három éve még csak az additív gyártással készült elektronikus cuccokkal foglalkoztak, most viszont már más területeken is fontos szereplők.

Tevékenységükhöz mesterséges intelligenciát is használnak. A saját fejlesztésű, mélytanulás-alapú Deep Cube / Deep Learning AI-t amire csak lehet, igyekeznek alkalmazni.

A diverzifikálódás a bevételeken szintén érződik. 2020-ban 3,4, most 56,2 milliónál tartanak, miközben a dolgozók és a vezetőség számát világszerte 25 százalékkal csökkentették.

Címkék: elektronika fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7218296823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása