HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az akkumulátorgyártás forradalma?

ferenck 2023.09.21. 08:00

A kaliforniai Sakuu Corporation, az additív gyártás és az akkumulátorgyártás egyik élharcosa, a kereskedelmi léptékű következőgenerációs akkumulátorok és más komplex eszközök előállításához használt Kavian platform fejlesztője, az elmúlt hónapokban újabb mérföldkőhöz érkezett.

A nagyteljesítményű Li-Metal Cypress akkumulátorcellák május óta kereskedelmi forgalomba került mintáit ügyfeleinek is világszerte eljuttatta: többek között dróngyártóknak, védelmi vállalatoknak, az elektromos szerszámipar képviselőinek.

3dnyomtatas_akkumulator.jpg

A Sakuu megoldotta a Li-Metal vegyi kihívásait, a termék az akkumulátor-szektorban egyedülálló biztonságot és teljesítményt képvisel.

A lítium-fém vegyi összetétel nagyobb energiájú és teljesítményű alkalmazásokat tesz lehetővé, nagyméretű elektromos járműveknek megfelelő hosszú élettartammal, magas energiasűrűséggel.

A Sakuu, az akkumulátorcella-technológia mellett a Kavian additívgyártás-platformot is fejleszti tovább. A cég újításai az akkumulátorfejlesztés, a tervezés és a gyártás új korszakát vetítik előre.

Arwed Niestroj, a vállalat egyik vezetője egy, júniusi elektromosautó-konferencián, Detroitban arról beszélt, hogy platformjukon polimereket, kerámiákat és fémeket is képesek nyomtatni. Különféle száraz folyamatokat használnak hozzájuk, akár egyetlen eszközben, egyetlen rétegen is.

Elmondása alapján az additív gyártást alkalmazó többi cég nem képes erre, és ezért tudnak akkumulátorokat és más aktív eszközöket is printelni.

Innovatív gyártótechnológiák fejlesztésével és OEM-ek számára történő licencelésével foglalkoznak, hogy nagyobb teljesítményű akkumulátorokat alacsonyabb költségen lehessen tömegesen termelni – emelte ki Robert Bagheri alapító-vezérigazgató.    

Címkék: ipar akkumulátor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5918209793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása