HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás az izraeli építőiparban

ferenck 2023.09.15. 08:00

Az izraeli Ackerstein Industries a környezetbarát beton élharcosa most már 3D betonnyomtatással is foglalkozik. Terveik alapján egyedi betonkeverék és egy innovatív 3D printer felhasználásával készülő termékeket találnak ki, gyártanak és értékesítenek.

A holland betonnyomtatás-specialista CyBe a partnerük, együttműködésük részeként az Ackerstein Industries környezettudatos projektekhez, köztéri bútorokhoz és kiegészítő alkalmazásokhoz fog új megoldásokat bevezetni a piacra. A technológia sokoldalúságát akarják bizonyítani és szemléltetni, új tervezői trendeket kívánnak elindítani velük az izraeli piacon.

3dnyomtatas_izraeli_epitoipar.jpg

A betonnyomtatáshoz speciális szoftver, robotkaron lévő, precíziós vezérlésű fecskendőző rendszer és méretre szabott betonmegoldás kell. Ha mindez rendelkezésre áll, gyakorlatilag bármilyen formájú beton önthető öntőformák nélkül, jelentősen csökkentve az ipari hulladék mennyiségét.

A fejlett technológiával és saját betonkeverékkel, a termékek egy napon belül legyárthatók és az ország bármely pontjára kiszállíthatók, még a Tel-Avivtől messzi Eilatba is.

Ehud Danoch, a vállalat vezérigazgatója elmondta, örülnek, hogy az innovatív 3D betonnyomtatás területére léptek. A technológia forradalmasítja építőipari és lakberendezési termékek előállítását, és teljes összhangban van a közel százéves Ackerstein Industries környezetképével: minimális anyagból kívánnak maximális minőséget létrehozni. Nem véletlen, hogy az építőipar és a környezettervezés meghatározó globális szereplői alkalmazzák a technológiát. Használatával Izrael a betonnyomtatás élenjárói közé fog tartozni – prognosztizál Danoch.

Hatékonysága mellett, a 3D nyomtatás sokkal zöldebb, jóval kevesebb energiát és anyagforrást használ, mint a többi építőipari eljárás. Gyorsabb, fenntarthatóbb.

Az épületnyomtatás ugyan már legalább tíz esztendeje elkezdődött, de csak az utóbbi években gyorsult fel.

Címkék: beton építőipar környezetbarát nyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6218207509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.10.30. 21:24:49

Szeretném megköszönni ezt a remek cikket! Továbbra is követni fogom a blogodat, és várom a további inspiráló cikkeket a lakberendezés terén.
Üdv, Kerma Design
süti beállítások módosítása