HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással készülhet a következő Apple Watch?

ferenck 2023.07.20. 08:00

Edzőcipőktől kamerákig, egyre több fogyasztói terméket állítanak elő részben vagy teljesen 3D nyomtatással. A technológia több szempontból előnyösebb a hagyományos módszereknél: olcsóbb lehet, személyre szabott egyedi darabok készíthetők vele, kisebb a környezeti lábnyom.

Az Apple-ügyekben megbízható forrásnak tekinthető Ming-Chi Kuo, az Ázsia-Csendes-óceáni térségben fontos szerepet játszó TF International Securities pénzügyiszolgáltató-csoport elemzője szerint (akiről köztudott, hogy hiteles belső források szivárogtatnak neki Apple-infókat) az óriásvállalat a következő okosóra, a még 2023-ban bemutatásra kerülő Apple Watch Ultra mechanikus alkatrészeit titánnyomtatással készítteti. Az Apple két kínai 3DP-vállalat, a Farsoon és a BLT megoldásait fogja használni.

3dnyomtatas_apple.jpg

A cég nem először alkalmazza a technológiát, például az elektronikus cuccok additív gyártására kitalált aeroszol-sugaras eljárást alkalmazó Optomeccel dolgoztak már együtt, és a 3D nyomtatással prototípusokat is készítettek a múltban. Viszont ha Kuo információi igaznak bizonyulnak, akkor ez lesz az első olyan eset, hogy egy kereskedelmi termék nagy részét nyomtatják.

A két kínai vállalat lézeres porágy-fúziót használ, ezzel a technikával működő, fémekkel, mint a titán, kompatibilis printereket gyárt. Ipari alkalmazásokra összpontosítanak, a légjármű-ipartól az egészségügyig, fogyasztói termékekig, sok szektorban vannak ügyfeleik. Logikus lenne, ha egy Apple-végtermék kivitelezésében is részt vennének.

Az Apple-nek komoly előnyökkel járhat a 3D nyomtatás. A fémalapú additív gyártással csökkennek a termelési költségek, gyorsabb a munka, erősödik az ellátási lánc.

Másrészt, az Apple Watch Ultra kapcsán a méret és a tömeg gyakran felmerülő probléma. 3D nyomtatással ezek kezelhetők, és komplexebb geometriák is dolgozhatók ki. Mindez nem jelenti azt, hogy az óra egészét printelni fogják, mert CNC-re változatlanul szükség lesz. Kuo szerint az Apple tesztelni is akarja, hogy mennyire válik be a 3DP.

Ha sikerrel járnak, akkor a jövőben több Apple-termék készülhet 3D nyomtatással.

Címkék: óra elektronika Apple

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1718169185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása