HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóműhelyt nyitott a Michelin Japan

ferenck 2023.07.14. 08:00

A Michelin Japan a Tokiótól északnyugatra fekvő Gunma megyében működő lamináló-gyára nemrég új additívgyártás-műhellyel (Michelin AM Atelier) bővült. A bővítéssel a termékfejlesztést kívánják felpörgetni, a fémnyomtatókat helyi kis- és középvállalatokkal együttműködve használják.

A francia gumigyártó japán részlege a gyártótechnológia további fejlődésével helyi új céghálózat előmozdításán is dolgozik. A műhelyben lehetőség nyílik, hogy a partnercégek, a kockázatok csökkentésével, ismerjék meg az új technológiák adta lehetőségeket.

3dnyomtatas_michelin_japan.jpg

Az AM Atelier kutatásfejlesztési programjához eredetileg nyolc, most már huszonkét vállalat csatlakozott. A Michelin Japan székhelyét augusztusban át is teszi Gunma megyébe, hogy tovább mélyítse együttműködését a helyi cégekkel.

A nagyvállalat szabadalmaztatott 3D nyomtatótechnológiáját autógumi-öntőformák gyártásához használják; fémporokat és műgyantákat rétegeznek, szilárdítanak meg lézerrel. A műhelyben a partnerek amellett, hogy hozzáférnek az új termékek fejlesztéséhez szükséges gépekhez, mérnöki képzésben is részesülnek.

Az eddigi képzéseken és szemináriumokon több mint hatvan személy vett részt, és nemcsak Gunmmából, hanem más megyékből is érkeztek. Többen meglepődtek a 3D nyomtatás széleskörű alkalmazási lehetőségein, és hogy egyes országokban mennyire elterjedt a technológia.

Az elektromos járművek iránti kereslet növekedése is a bővítés okai közé tartozik. A kereslettel nő a helyi gyártás, alkatrészek lokális előállítása iránti igény. Az új műhely ezeket a törekvéseket maximálisan támogatja. Igyekszenek kihasználni például azt a tényt, hogy 3D nyomtatással hagyományos gyártóeljárásokkal megvalósíthatatlan komplex öntőformák állíthatók elő.

A műhely – mint a műhelyek általában – együttműködési térként is funkcionál. A vállalatok egyesíthetik szakismereteiket, és közösen végezhetnek kutatásokat, fejlesztéseket. Minél szerteágazóbbak a szakismereteik, a helyi cégek annál több közös projektet fognak kivitelezni, a megye pedig a japán 3D nyomtatás egyik élharcosává válhat.

Címkék: ipar autógumi Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5418164352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása