HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtató- és robotgyárat építenek Abu Dhabiban

ferenck 2023.06.15. 08:00

A Közép-Kelet gazdaságilag fejlett országaiban, elsősorban az Egyesült Arab Emírségekben nagyon gyorsan fejlődnek az infokommunikációs technológiák, és a 3D nyomtatásnak közülük is kitüntetett szerepet szánnak. A média eddig főként a térségben élharcos Dubaiban történő változásokról számolt be, de az additív gyártás az Emírségek más részein is fontos tényező.

Dubai után Abu Dhabi a 3DP-fejlesztések, befektetések legfontosabb közép-keleti helyszíne.

3dnyomtatas_abidhabi.jpg

Múlt héten jelentették be, hogy az Emírségek nemzeti termékek létrehozását támogató egyesített szervezete, a Sinaha Platform nemzetközi vállalatokkal kötött együttműködési szerződést. A közös munka célja, hogy Abu Dhabiban 3D nyomtatókat és oktatási robotokat előállító gyárat építenek.

Az elképzelések tükrözik az Emírségek Ipar és Fejlett Technológiák Nemzeti Stratégiájában megfogalmazott terveket, az ipari szektor fejlesztését, a helyi termékek fogyasztók körében történő népszerűsítését, az ellátási lánc további erősítését.

Salem bin Kardous Al-Amiri, a Sinaha vezérigazgatója elmondta, hogy az építkezés összhangban van a platform stratégiai elképzeléseivel. A Sinaha a negyedik ipari forradalom helyi alkalmazásaira, csúcstechnológiákra és a befektetők magukhoz vonzására összpontosít. Mindezzel Abu Dhabi hatékony regionális csomópont státuszát igyekeznek továbberősíteni. (Dubai is hasonló, csak még fejlettebb csomópont szerepet tölt be a régióban.)

Az additív gyártás és az oktatási robotika, mint iparágak ezeknek az elképzeléseknek a legfontosabb pillérei közé tartoznak – hangsúlyozza a vezérigazgató, majd hozzáfűzte, hogy Abu Dhabi és az Egyesült Arab Emírségek egyaránt mindent megadnak az ipari projektek sikeréhez, vállalkozók számára pedig ideális feltételeket biztosítanak üzleti tevékenységük felvirágoztatásához.

A 3D nyomtatás és az oktatási robotika az ipari és a kereskedelmi szektort egyaránt ki fogja szolgálni – jelentette ki Al-Amiri.

Multifunkcionális printereket terveznek gyártani, amelyekkel a helyi, a regionális és a nemzetközi piacot is megcélozzák. A gépeket a tudományos felfedezések és a gazdasági növekedés fontos eszközeinek tekintik.

Címkék: jövő Abu Dhabi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7118145162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása