HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2022-ben tizenegy százalékkal nőttek a Markforged bevételei

ferenck 2023.04.06. 08:00

A Markforged 2022-es 101 millió dollár bevétele tizenegy százalékos növekedés 2021-hez képest. A vállalat számára külön öröm, hogy a növekedés organikus. 2022 és 2021 utolsó negyedéve között szintén tizenegy százalék, 29,7 millió szemben 26,6 millióval a különbség.

Shai Terem vezérigazgató elégedett. Elmondta, hogy a Digital Forge-ot a kihívások ellenére világszerte egyre többen használják, pedig az akadozó beszállítói lánc problémákat okoz, az FX20 bevezetése, valamint a Teton Simulation és a Digital Metal akvizíciója viszont tovább erősítette cége pozícióit.

3dnyomtatas_markforged_13.jpg

A makrogazdasági bizonytalanságok miatt a gyártók ugyan elodáztak vásárlásokkal kapcsolatos döntéseket, de a vállalat ennek ellenére jelentős, harminchat százalékos növekedést könyvelhetett el Európában, a Közép-Keleten és Afrikában (EMEA), illetve az Ázsia-Csendes-óceán (APAC) térségben, az utóbbiban húsz százalékkal javultak a számok.

Az FX20 kereskedelmi forgalmazása 2022-ben indult, és a kereslet máig meghaladja a Markforged elvárásait. Az összeolvadás és akvizíció stratégia szintén sikeres, a Teton Simulation és a Digital Metal termékeivel tovább bővült a vállalat kínálata. A Teton technológiáját, a Simulation funkcióval a Digital Forge-ba integrálták, az összes fogyasztó tesztelheti az öt bétapróba-változatot, eddig többezren regisztráltak a tesztre. A Simulation komponens „szoftver, mint szolgáltatás” előfizetéssel lesz használható.

A vállalat 2022 negyedik negyedévében a működtetési költségek terén is elérte célkitűzéseit. A második negyedévben, a Teton Simulation és a Digital Metal akvizíciójának hatására, közel húszmillió dollárral csökkentek ezek a kiadások, másrészt az azt megelőző másfél év infrastrukturális beruházásai is elkezdték éreztetni a hatásukat.

A Markforged ezen a területen s tavalyinál is jobb számokat vár 2023-ban. Az egészéves bevételt 101 és 110 millió dollár közé lövik be, figyelembe véve a bizonytalan világgazdasági környezetet, mély recesszióval viszont nem számolnak.                  

A Markforged termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8218093528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása