HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan terjeszti el az Atome3D a 3D nyomtatást Franciaországban?

ferenck 2023.03.09. 08:00

A francia 3D nyomtatás egyik főszereplője, a toulouse-i Atome3D új franchise ötlettel gyorsítaná fel a technológia elterjedését az országban, és szilárdítaná meg saját szakmai jelenlétét.

Nyár előtt öt, évvégéig húsz boltként is működő bemutatótermet terveznek nyitni. Mindegyik a vállalat eszközeit, szakértelmét használja a mostani teljes katalógus értékesítésére. A szolgáltatást igénybe vevők az Atome3D üzleti és technikai ismereteiből egyaránt profitálhatnak, miközben a 3D nyomtatást promótálják az országban.

3dnyomtatas_franciaorszag.jpg

A franchise hálózat legnagyobb előnye a közelség. A cég egyik főproblémája ugyanis, hogy ügyfeleikhez nincsenek annyira közel fizikailag, mint amennyire szeretnék. Viszont, ha tudásukat megosztják motivált, független vállalkozókkal, felszámolhatják a távolságokat. Professzionális 3DP felhasználók és közösségek így értő közvetítőkkel kerülnek kapcsolatba, a technika gyorsabban terjed, nő a helyi szakértők szerepe – véli Benoit Michaut vezérigazgató.

Vállalkozás indítása komoly kihívás, mert meg kell találni az anyagi forrásokat és a partnereket is. A franchise koncepció előnye, hogy a vállalkozó mögött bejáratott brand, piacvezető áll, és rá támaszkodva nagyobb biztonságban érezheti magát.

A koncepció széles körben elterjedt Franciaországban. 2022-ben közel kétezer franchise hálózat a 2021-eshez képest 11,4 százaléknyi növekedést jelentő 76,6 millió eurós forgalmat bonyolított. Március 19. és 22. között tartják a Párizsi Franchise Expót.

Atome3D bemutatóterem nyitásához nem kell feltétlenül 3DP szakértőnek lenni – állítja az emberi tényező fontosságát hangsúlyozó Michaut. Elég ha az illetőt érdekli a technológia, a szektor, ők pedig „leszállítják” neki a szükséges tudást. Belépési díjat fizet, majd tréningeken vesz részt. Helyiségbe, gépekbe, felszerelésbe fektethet be, hozzáférést kap a teljes Atome3D katalógushoz, értékesítheti a termékeket.

Az érdeklődők az üzlethelyiség megnyitása előtt és után is két hét szakmai gyakorlaton vesznek részt, és egész évben kapnak szakmai támogatást. A vállalat mellett a hálózat többi tagjára is támaszkodhatnak.

Címkék: üzlet cégek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7318064612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása