HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Működő elemeket nyomtatott egy kaliforniai cég

ferenck 2023.02.20. 08:00

A szilárdtest elemekkel és 3D nyomtatással foglalkozó kaliforniai Sakuu, a következőgenerációs SwiftPrint elemek és más komplex aktív eszközök gyártója, Kavian platformján 2022 decembere óta a vállalat sikeresen és folyamatosan printel kiváló teljesítményű, egyedi formájú és méretű elemeket. A kategóriájában világelső teljesítmény fontos lépés a kereskedelmi forgalmazás, nagy mennyiségben történő gyártás felé.

A vállalat vezetősége elmondta, hogy a Kavian bebizonyította: alkalmas széles választékban, lítium-iontól, lítium-fémig, vagy szilárdtestekig, elemeket gyártani. A legfejlettebb hagyományos módszerek esetében a tömeges gyártást akadályozó folyamatos problémák merülnek fel. A Sakuu technológiájával kezelhetők ezek, ráadásul az energiafelhasználás is csökken, plusz az elemek egyedire szabható formája és mérete a terméktervezés fontos eleme.

3dnyomtatas_elem.jpg

Saját maguk által kidolgozott többanyagos, többréteges, párhuzamos és száraz ipari folyamatot alkalmaztak a lassabb lépésről lépésre történő, alapvetően nedves, nagyobb energiahasználattal, esetleg gyenge nyomatminőséggel járó, a megbízható gyártást nem garantáló eddigi nyomtatóeljárás helyett.

Technikájuk olcsó és gyors, a forma- és a méretkialakítás rugalmas, az elemek pedig a fogyasztókat és az ügyfeleket elsősorban érdeklő alapkategóriákban készülnek.

Saját lítium-fém vegyi eljárásukra alapozva, a nyomtatás nyersanyagokkal kezdődik, és mintával ellátott, használatra kész elemekkel végződik. Az elemeket eleve úgy printelik, hogy kapacitásaikat a lehető legjobban ki lehessen használni.

A Sakuu információi alapján, csak ők rendelkeznek szilárdtest elemek nagymennyiségű gyártására alkalmas megoldással. Additív gyártó és elemfejlesztő csapatuk közösen dolgozta ki, pedig kivitelezhetetlennek tartották előttük.

A Kavian platformot más elemgyártóknak, vezető járműipari, e-nobilitás és légjármű-gyártóknak egyaránt értékesítik, vegyi eljárásaikat pedig licencelik.

Címkék: elem elektronika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9718052048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása