HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Összeállt a MakerBot és az Ultimaker

ferenck 2022.09.19. 08:00

A desktop 3D nyomtatás két meghatározó szereplője, az amerikai MakerBot és a holland Ultimaker összeállt, és ezentúl UltiMaker néven szerepel majd, és igyekszik tovább bővíteni a könnyen használható és hozzáférhető 3DP hardverek, szoftverek, anyagok és kiegészítők piacát, az alkalmazások és ügyfeleik számát, miközben mindent megtesznek a felelős gyártásért és a fenntartható fejlődésért. 

A két cég portfoliójának egyesítése komoly kínálatot jelent, jól bejáratott termékekkel, mint például a MakerBot Replicator nyomtatók, az Ultimaker S3, S5 és a többi gép, valamint két nyílt közösséggel: az Ultimaker Cora és a legendás Thingiverse (MakerBot).

3dnyomtatas_ulrimaker.jpg

Az új vállalat a növekedés felgyorsításába, új innovatív termékek kidolgozásába, kutatásfejlesztésbe és a piaci pozíciók további globális erősítésébe invesztál. A vezérigazgató az eddig a MakerBotot vezető Nadav Goshen lesz, míg az Ultimaker-főnök Jürgen von Hollen a következő hónapok átállásának levezénylését követően ki fog szállni a bizniszből.

Goshen elmondta, hogy a két csapat technikai szakértelmének összekombinálásával átfogó portfoliót dolgozhatnak ki professzionális, oktatási és könnyűipari alkalmazásokhoz. Jelenleg a két cég egymásba integrálásán munkálkodnak, hogy aztán maximálisan kihasználják az egyesüléssel értelemszerűen megnőtt lehetőségeket.

Az egyesülés lehetővé teszi, hogy az Ultimaker szervezeti és termékszinten is megszilárduljon, az eddigiektől különböző alkalmazásokra is kínálja termékeit, és persze gőzerővel dolgozzon a kutatásfejlesztéseken.

Az egyesített cég fenntartja eddigi székhelyeit, New Yorkban és Hollandiában egyaránt működni fog.

Mind az Ultimaker, mind a MakerBot termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: cégek MakerBot FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8617933095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása