HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Folyamatosan növekszik az ipari 3D nyomtatás

ferenck 2022.07.26. 08:00

A CONTEXT tanácsadó cég negyedévente tesz közzé tanulmányt az additív gyártópiac állapotáról. Az anyag az összes termékvonal gép-kiszállításaira összpontosít.

Ezúttal pozitív a végkicsengés, mert az ipari – 100 ezer dollár feletti – rendszerekből több mint 100 ezret szállítottak ki. A szám a súlyos globális környezet (kínai gazdaság covid miatti botladozása, Ukrajna orosz inváziója, világméretű infláció stb.) ellenére bizakodásra ad okot. A piaci szereplők optimisták 2022 hátralévő részét illetően.

A CONTEXT négy kategóriába sorolja a 3D nyomtatókat, és hangsúlyozza, hogy a kiszállított rendszerek száma nem azonos az értékesített rendszerek számával.

3dnyomtatas_ipari_novekedes.jpg

Az ipari kategóriába a 100 ezer dollár feletti, a tervezőbe a 20 és 100 ezer dollár közötti, a professzionálisba a 2,5 és 20 ezer dollár közötti, a személyesbe a 2,5 ezer dollár alatti gépek tartoznak, de a házilag összeszerelhető printercsomagokat nem veszik figyelembe az utolsó csoportnál.

2021 első negyedévével összehasonlítva, a két legérdekesebb szám a negyedév bevételeinek 69 százalékát jelentő, a tervezői és az ipari szegmensben tapasztalt 7 és 19 százalékos növekedés. Ez arra utal, hogy a cégek és más felhasználók is masszívabb, nagyobb hatékonyságot és termelékenységet garantáló gépekbe invesztálnak.

A tervező kategória top 10-es gyártói mind növelték kiszállításaik számát. Nem meglepő módon a 3D Systems és a Stratasys (a MultiJet és a PolyJet technológiával) produkálta a legnagyobb növekedést. Új szereplők is besegítettek, mint például a Stratasys által felvásárolt Origin, illetve a 3D System egyik új akvizíciója, a Kumovis.

Az ipari kategóriában tarol a binder jetting technika. A Digital Metalt felvásárló Markforged jól teljesít, akárcsak a rivális ExOne-t felvásárló Desktop Metal. A HP piacon hamarosan megjelenő Metal Jet Fusion rendszere lehet a szegmens további növekedésének egyik fő hajtóereje. Polimerfronton a Prodways, a BMF, a 3D Systems, a Farsoon és a HP, fémvonalon az Eplus3D, a Velo3D, a TRUMPF és a Farsoon teljesített jól.

A profi kategória gépei 2 százalékos növekedést produkáltak 2021-hez képest. Az egyik legnagyobb érdekesség az Ultimaker és a MakerBot fúziója. A Formlabs, a Raise3D és a Sprintray egyaránt remek mutatókkal büszkélkedhetnek.

A személyes használatra szánt gépek piacán viszont jelentős, 25 százalékos volt a csökkenés. A fellendülést az oktatás jelentheti – egyre több kormány ismeri fel a 3DP-ben rejlő ezirányú potenciált.

A Formlabs, a MakerBot és az Ultimaker termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: trendek ipar MakerBot FreeDee Ultimaker Formlabs Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7117888941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása